6 Ağustos 2022 Cumartesi

Çinliler memnun ayrıldı

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ve Ticaret Müsteşarı Zhu Guangyao, beraberinde 8 Çinli iş adamından oluşan bir heyetle, Denizli Ticaret Odası’nı ziyaret etti. DTO Başkanı Uğur Erdoğan, geçen yıl 29 yabancı yatırım alan şehirlerinin son dönemde cazibe merkezi haline geldiğine dikkat çekti.

02-02-2018 17:21:20

Denizli Ticaret Odası’ndaki ziyarete, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’ın yanı sıra Denizli Sanayi Odası (DSO) Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu, DTO Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Yılmaz ile Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan da katıldı. Denizli ve Çin’den gelen iş adamlarından oluşan 50 kişilik heyet, iki saatten fazla bir süre fikir alışverişinde bulundu.

İkili ilişkileri kuvvetlendirmek amacıyla Türkiye’de bir takım ziyaretlerde bulunduklarını belirten Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, Denizli’de yapılabilecek Çin yatırımları ile ticari işbirliklerini önemsediklerinin altını çizdi.

DTO BAŞKANI ERDOĞAN İLE EKİBİNE TEŞEKKÜR ETTİ
Gördükleri ilgi ve alakadan memnun kaldıklarını da dillendiren Büyükelçi Yu Hongyang, “Bizi bu kadar kalabalık bir ekiple karşıladığınız için teşekkür ediyorum. Bu konuda DTO Başkanı Uğur Erdoğan Bey ile ekibinin büyük bir çaba harcadıklarını duymuştuk. İkili ilişkilere ne kadar önem verdiğinizi bizzat görmüş olduk. Çin ile Denizli arasındaki ticari ilişkileri artırmak istiyoruz. Bu konuda en önemli gelişme, vize konusunda yaşanan sıkıntıların aşılmasıdır. 1 Ocak 2018’den itibaren vize başvuruları eskisine göre daha kolay. Artık sanal ortamda randevular alınabilecek ve davet mektubuna gerek kalmayacak. Mesela Denizli Ticaret Odası’nın referans mektubu yeterli olacak. Vize işlemlerinde, davet mektubunun yerine sayılacak. Biz biliyoruz ki, bir Denizlili olan Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci de Çin’le ilişkilerin güçlenmesini oldukça önemsiyor” dedi.

DENİZLİ’DE YATIRIM YAPMAYA ÇAĞIRDI
Çin heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren DTO Başkanı Erdoğan ise, Denizli’deki yatırım imkanları hakkında bilgiler verdi. Erdoğan, “Ülkenizden bölgemize yatırım yapacak girişimcileri davet ediyor ve şehrimize beklediğimizi özellikle belirtmek istiyorum. Şehrimiz, Denizli Organize Sanayi ve Çardak Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölgesi olmak üzere içinde iki OSB barındırmaktadır. 2005 yılında doğal gaz imkanına kavuşan Denizli OSB’de 84 adet muhtelif büyüklükte sanayi parseli bulunmakta ve parsel büyüklükleri 5000 m² ile 110.000 m² arasında değişmektedir. Bölgenin toplam alanı 4.360.000 m², sanayi parseli alanı ise 3.019.000 m²’dir. Çardak Havaalanı gibi önemli bir imkana sahip olan Çardak Özdemir Sabancı OSB’de, en küçüğünün 25.000 metrekare olduğu arsa tahsisi yapılmış 85 sanayi parseli bulunuyor. Tüm parseller yatırıma hazır durumda. Elektrik, su ve telekomünikasyon hattı bağlantıları mevcut. Yeter ki sizler girişimde bulunun” dedi. 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi