30 Temmuz 2022 Cumartesi

“CHP, Türkiye’nin teminatıdır”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, partisinin kuruluşunun 95. Yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eserinden biri olan CHP’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatı, özgürlüklerin, demokrasinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün savunucusu olduğunu söyledi. 

10-09-2018 17:10:03

Yaptığı yazılı açımlamada CHP’nin  sadece bir siyasi parti değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur. Olduğunu belirten Genel Başkan Yardımcısı Karaca, “Örnek gösterilecek köklü geçmişe sahip olan partimiz; ilklerin, özgünlüklerin, devrimlerin, aydınlanma ve mücadelenin, akıl ve bilimin sembolüdür. Bugün hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığının yerini siyasi otorite almışsa, din ve vicdan hürriyetinin garantisi laikliği yok sayılıp, inançlar sorgulanır hale getirilmişse, inancı, etnik kimliği ne olursa olsun millet olabilenlerin ayrıştırıldığı, üniter yapı ve bölünmez bütünlük Anayasada bir cümleden ibaret hale getirilmeye, ayrışmalar körüklenmeye başlamışsa Türkiye'de birleştirici bir güç ve iktidar gerekmektedir.  Bu iktidar ise CHP’nin iktidarıdır. Gün, direniş günüdür. Gün, kararlılık günüdür. Gün, yılmadan, yorulmadan, dayanışma ve örgütlülük bilincini bırakmadan mücadele günüdür” dedi. 

Karaca, CHP’nin Türkiye’yi karanlığa ve kaosa sürüklemek isteyenlere geçit vermeyeceğini söyleyerek, “Köklü tarihinde olduğu gibi bugün de,  gelecekte de demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü savunmaya devam edecektir. Emperyalist güçlere karşı verilen onurlu Kurtuluş mücadelesinin emanetçileri olarak, geçit vermeyeceğimizi bir kez daha büyük bir inanç ve kararlılıkla ifade etmek istiyorum. 9 Eylül aynı zamanda İzmir’in işgalden kurtuluşunun yıldönümüdür. Cumhuriyet Halk Partisinin 95. Kuruluş yıldönümünde başta kurucumuz ve ilk genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü, İsmet İnönü ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor; 95 yıl boyunca ülkemiz ve partimiz için mücadele eden Cumhuriyet Halk Partisi’nin her bir üyesine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Haber Merkezi


 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi