CHP lideri Kılıçdaroğlu, Denizli’de vatandaştan hayırlı bir gelecek için ‘Hayır’ oyu istedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan’da gerçekleşecek referandum öncesi Hayır kampanyası için Denizli’ye geldi. Çeşitli ortamlarda vatandaşlarla buluşan Kılıçdaroğlu, Halk oylaması sürecinin bir parti seçimi değil memleket meselesi olduğunu belirterek, yeni sistemle tek adamlığın geleceğini öne sürdü. Kılıçdaroğlu, referandumda hayırlı bir gelecek için ‘hayır’ oyu kullanılması gerektiğini söyleyerek, “Devletin altındaki halı çekiliyor, devletin hiçbir freni kalmıyor. 80 milyonu kime emanet ediyorsunuz. Hata insana mahsustur. Başka bir canlının yaptığı, bizim uygun görmediğimiz şey hata kabul edilmez. Çok iyi bir kişi olabilir yetki verdiğiniz ama ya hata yaparsa, faturayı 80 milyon çeker\'

16-03-2017 15:49:48

Referandum çalışmaları kapsamında Denizli’ye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli Çardak Havaalanında partililer tarafından karşılandı. Havaalanının VIP bölümünden giriş yapan Kılıçdaroğlu, ilk olarak Çardak ilçesindeki bir köy kahvehanesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlarla çay içen Kılıçdaroğlu, referandumda hayırlı bir gelecek için ‘hayır’ oyu kullanılması gerektiğini söyledi.

Vatandaştan Ermeni sorusu
Bir vatandaşın \'Ermeni soykırım yasa tasarısını tanıyan vatan haini Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir ile görüştünüz\' demesi üzerine, Kılıçdaroğlu, \'Daha önce gittim, görüştüm ama daha sonra kendisi ile hiçbir araya gelmedim, hiç muhatap olmadım. Siz nereden duydunuz bunu merak ediyorum. Alman parlamentosunda soykırım ile ilgili tasarı geçtikten sonra Almanya’ya gittim ve onlarla bir araya geldim. Siz hangi amaçla bunu soruyorsunuz bilmiyorum\' dedi.

“Memleket meselesi”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli\'nin Bozkurt ilçesindeki bir düğün salonunda vatandaşlarla bir araya geldi. Halk oylaması sürecinin bir parti seçimi değil memleket meselesi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Yeni sistemle tek adamlığın geleceğini öne sürerek şunları söyledi, “Tek adamlık şu; her şeye muktedir. Anayasa mahkemesine hakim mi lazım, vali mi kaymakam mı lazım. Tek adam yapacak. Öyle yetkiler veriyoruz ki bu tek kişiye, devletin yapısı ve işleyişi ile yetki tek adama veriliyor. Bu ne demektir? Bütün yetkileri bir adama verdik. Bir adamı ikna edersiniz, kandırırsınız Türkiye Cumhuriyeti Devletini 24 saatte ele geçirirsiniz. Nasıl olacak? 24 saat için hazırlık gerekiyor da onun için 24 saat. Bütün müsteşarlar, valiler, bütün müftüler, emniyet müdürler, daire başkanlarını, devletin tamamını bir kararname ile değiştirebiliyorsunuz. Ne diyorlardı? FETÖ terör örgütü devlete sızdı, 30-35 yılda paralel devlet kurdu, şimdi 35 yıl uğraşmanıza gerek yok. Bir kişiyi ikna edeceksiniz, devleti ele geçireceksiniz. Tehlikenin ne kadar büyük olduğunu farkında mısınız? Başımıza örülmek istenen çorabın ne olduğunun farkında mısınız. Bu bir parti meselesi değildir, memlekete, vatan, bayrak meselesidir. Bunu cumhurbaşkanı ile bir ilgisi yoktur. Hepimiz faniyiz, devlet olan bakidir. Devletin altındaki halı çekiliyor, devletin hiçbir freni kalmıyor. 80 milyonu kime emanet ediyorsunuz. Hata insana mahsustur. Başka bir canlının yaptığı, bizim uygun görmediğimiz şey hata kabul edilmez. Çok iyi bir kişi olabilir yetki verdiğiniz ama ya hata yaparsa, faturayı 80 milyon çeker.\' 
\'Ülkücü kardeşlerim ben de milliyetçiyim\'
Ülkücülere de seslenen CHP lideri, \'Ülkücü kardeşim eğer milliyetçilik çok değerliyse ki değerlidir bu kardeşiniz de milliyetçidir. Ben de milliyetçiyim, 80 milyonda milliyetçidir. Ama ben hiçbir ortamda hiçbir zaman evet diyenler şöyle hayır diyenler böyledir diye suçlama getirmedim. İnsanımıza saygı göstereceğiz. Çıkıp vatandaşın önüne neden evet demeleri gerektiğini anlatamıyorlar. Şunun için ‘evet’ diyeceksiniz, diyemiyorlar. Ne diyorlar! ‘Hayır’ diyenler teröristtir. Bunu söylediğiniz zaman dağda gezen teröristi aklamış oluyorsunuz. 5 vilayet, birleştirip tek vilayet yapabilirler. Yetki başkanda, bu neye yol açar? Belli bir tehlikenin içine sürüklediğimizi görüyor muyuz? Bütün vatanseverlerin görmesi lazım. Farklı partilerden olabilir ama bayrak, vatan, sevgi, demokrasi bizim ortak paydamız değil mi? Ortak paydamızı elimizden alıyorlar Acılarımız paylaşamaz hale geldik. Şehitlerimiz bölmeye başladılar. Benim şehidim, onun şehidi diye\' diye konuştu.



“Torun istedi”

Kılıçdaroğlu, Denizli\'nin Bozkurt ilçesinde düzenlenen toplantının ardından Şırnak\'ın Beytülşebap ilçesinde şehit düşen Doğan Acar\'ın Akhan Mahallesi\'ndeki ailesini ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleştirilen ziyaret sonrası vatandaşların isteğini geri çevirmeyen Kılıçdaroğlu, yakınlarda bulunan bir kahvehaneyi de ziyaret etti. Burada mahalleli bir kadınla sohbet eden Kılıçdaroğlu, kadının 5 torunu olduğunu öğrenince kendisinin de 3 çocuğu ve 1 torunu olduğunu hatırlatarak, daha fazla torun istediğini söyledi.
Kılıçdaroğlu, ziyaretlerin ardından sivil toplum kuruluşlarıyla yapacağı toplantıya katılmak üzere Denizli Park Dedeman Otele geçti.


İHA

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi