27 Temmuz 2022 Çarşamba

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı,

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, 8,53 olan enflasyon oranının neye göre belirlendiğini sordu. Basmacı, “Ya biz gerçeği yaşamıyoruz. Ya da gerçek bizden saklanıyor” dedi.

03-01-2017 15:03:13

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, 2016’da enflasyon TÜFE\'de geçen yıl yüzde 8,53 olduğunu, ÜFE\'de yıllık bazda artışın yüzde 9,94 olarak belirlendiğini kaydeden CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, ortaya konan rakamlarla günlük hayatın birbirini tutmadığını söyledi.

Enflasyon rakamlarının neye göre belirlendiğini soran Basmacı, “Muayene ücretlerine yüzde 60 zam, elektriğe yüzde 40 zam, kuru soğana yüzde 23 zam, yumurtaya yüzde 22 zam, alkollü içki-tütün bir yılda yüzde 31 zam, gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 3,29 zam oldu. Bunun yanında ulaştırmada yüzde 1,97, eğlence ve kültürde yüzde 1,42 ve ev eşyasında yüzde 1,28 artış olduğu bir ortamda enflasyon 2016 yılında TÜFE\'de yüzde 8,53 olarak gerçekleşti. Ya biz gerçeği yaşamıyoruz. Ya da gerçek bizden saklanıyor” dedi. 

DEĞERLER BİRBİRİNİ TUTMAMAKTADIR

İnsanların tamamen zammın esiri olduğunu anlatan Basmacı, “Ekonomik sıkıntı içinde yaşam mücadelesi veren insanların yaşadığı gerçek ile ekonomik veri olarak önümüze konan değerler birbirini tutmamaktadır. Gündelik hayatta insanlarımız zammın esiri olmuştur. İşçi, memurumuz, esnafımız, çiftçimiz başta olmak üzere toplumumuzun geniş katmanı, ekonomik anlamda yaşadığı sıkıntı hat safhaya ulaşmaktadır. Bu sıkıntı zaman zaman rakamlarla da ortaya konmaktadır. İnsanları kandırmaktan vazgeçin” dedi. 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi