6 Ağustos 2022 Cumartesi

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan:

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Kazım Arslan, 23 Nisan’da milli iradenin linç edilmesine asla izin vermeyeceklerini söyledi.

24-04-2019 11:46:14

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara Çubuk’ta yapılan saldırıya yönelik yazılı açıklama yapan Kazım Arslan, “Kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin liderine, onun şahsında millet iradesine saygısızlık eden bir gruba hak ettiği cevabı vermekten imtina edenler, sırt sıvazlayanlar, toplumu her fırsatta germenin yolunu arayanlar, hala şiddetten açıkça uzak duracak, böyle bir günde ortak hareket dili geliştirecek tavra sahip değiller.  Demokrasiye, 99 yıllık millet iradesinin yansımasına tahammül gösteremeyenlere karşı net tavır alamayanlar bugün utanmalıdır. Biz, 23 Nisan’da milli iradenin linç edilmesine karşı dimdik ayaktayız” dedi. 

CHP Meclis Başkanvekili Levent Gök, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP milletvekilleri linç edilirken harekete geçmeyenlerin suç ortağı olduğunu belirten Arslan, “Hala yalan siyasetine devam edenler, bir skandalı mazur, meşru, olağan göstermeye kalkanlar, “aldığın oy kadar yere gidersin” diyenler, aba altından sopa göstermeye kalkanlar millet iradesini ve demokrasiyi baltalamaktadır. Cumhuriyetimizi ileriye taşımak dururken, ülkenin ana muhalefet liderinin canına kast edilirken seyre dalan, “mesajınızı verdiniz” diye kitleleri cesaretlendirenler, şehit cenazelerine milletin temsilcilerini sokmama talimatı verenler, milletin koltuklarını boş yere işgal etmektedirler. Açıkçası bu saldırıdan sorumlu olanların da bundan ders çıkararak istifa etmesi gerekir. Bugün korkuyla, sindirmeyle, yalan siyasetiyle milli iradenin yansımasına gölge düşürmeye kalkanlara, şiddetten başka çaresi kalmayanlara en büyük cevabı milletimiz sandıkta vermiştir” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi