CHP’den YSK’ya çağrı

Yerel seçimlerde İstanbul’da oy sayım işlemlerinin sürmesi ve seçimlerin yenilenmesi yönündeki iddialar CHP’yi harekete geçirdi. Türkiye’nin tüm illerinde il başkanları eş zamanlı açıklama yaptı, YSK’ya “Demokrasiye karşı kurulan kumpası bozun” çağrısında bulundu. Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, “Yüksek Seçim Kurulu, iktidar sahiplerinin YSK üzerinde  kurdukları baskılara boyun eğmemek zorundadır” dedi.

11-04-2019 10:41:47

Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonu’nda Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker ve Kadın Kolları Başkanı Gürel Bingüller ile birlikte basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, İstanbul’daki seçim süreciyle ilgili Yüksek Seçim Kurulu’na çağrı yaptı. Akbaba,  “Yüksek Seçim Kurulu’na çağrımızdır! Yüksek Seçim Kurulu, yasalara ve daha önce benzer olaylarda aldığı kararlara, uymak zorundadır. YSK  seçimde kaybedenlerin devletin gücünü kullanarak ürettikleri yasa dışı gerekçeleri reddetmek zorundadır. İktidar sahiplerinin YSK üzerinde kurdukları baskılara boyun eğmemek zorundadır. YSK, demokrasi değil; seçimsiz bir Türkiye isteyen iktidar sahiplerine ‘Dur’ demek zorundadır. Hukukun üstünlüğü mü, yoksa iktidar sahibi üstünlerin hukuku mu? Buna açık ve net cevap vermek zorundadır. Yüksek Seçim Kurulu’nda hakimler mi var yoksa, iktidar sahiplerinin taşeronlaştırmak istediği kişiler mi var,  bunu demokrasiden yana kararlarıyla göstermek zorundadır. Özetle; iktidar sahiplerinin güçlerini kullanarak demokrasiye karşı kurulan kumpası Yüksek Seçim Kurulu bozmak zorundadır. Bu Yüksek Seçim Kurulu’nun tarihsel görevidir” dedi.

Sürece ilişkin soruları da yanıtlayan Mahir Akbaba, Honaz’la ilgili YSK’ya yapılan itirazda beklentilerinin ve olması gerekenin Yüksel Kepenek’in mazbatasını alarak görevine başlaması söyledi. Akbaba, İYİ Parti’nin Baklan itirazının da hem ilçe, hem de İl Seçim Kurulu tarafından kabul edilmemesini anlayamadıklarını belirterek, “Baklan’da özellikle 7-8 sandıkta ciddi hatalar var. Tutanaklar ile ıslak imzalı tutanaklar arasında bariz hatalar yapılmış. Hukuken bu delillerin görmezden gelinmesi mümkün değil” şeklinde konuştu.

Osman Nuri BOYACI

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi