Çamelili öğrenciler mühendisliği öğreniyor

Pamukkale Üniversitesi’nde gönüllü topluluk danışmanlarının başlattığı proje ile Çameli’nin Elmalı Mahallesi’nde ilkokul ve ortaokul çağındaki öğrenciler, geleceklerinde eğitim alabilecekleri yeni yolları öğreniyor.

15-03-2018 16:11:44

Üniversitenin mühendislik bölümlerinde okuyan 15 öğrenci Çameli’nin Elmalı Mahallesi’ndeki Elmalı İlkokul ve Ortaokulu’na giderek öğrencilere mühendislik mesleğini anlattılar. Okudukları bölümleri, iş imkanlarını, eğitim imkanlarını ve kendi tecrübelerini minik öğrencilerle paylaşan gönüllüler, eğlenceli ve bilgilendirici sunumlar ile mühendislik hakkında bilgiler verdiler.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve Çameli İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Uzun, Elmalı İlkokulu ve Ortaokulu’nu ziyaret ederek Pamukkale Üniversitesi öğrencileri ve okul öğretmenleri sohbet edip  proje ile ilgili bilgi aldılar. Başkan Arslan, “Öğrencilerimiz geleceğin mesleklerini artık küçük yaşta belirliyorlar. Pamukkale Üniversitesi Araştırma Geliştirme Topluluğu  Grubu,  öğrencilerimize basit fen deneyleri ve ekip çalışması içeren oyunlarla mühendisliği anlattı” dedi.

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi