6 Ağustos 2022 Cumartesi

Çamelili öğrenci elektrikli otomobil yaptı

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Çamelili Tunahan Gencel, yaptığı elektrikli otomobil ile ilçe halkını gururlandırdı. Aracın eylül ayında Troya Müzesi'nin açılışında Recep Tayyip Erdoğan'a takdim edildikten sonra Çameli'ye getirileceği öğrenildi. 

28-08-2018 17:25:29

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli otomobil için başlattığı seferberlik çağrısına kayıtsız kalmayan Çamelili Tunahan Gencel, yaptığı elektrikli otomobil ile ilçenin gururu oldu.  Elektrikli otomobilin lansmanını, Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş yaptı. 27. Geleneksel Şeftali Festivalinde tanıtımı yapılan araç, 3.5 metre uzunluğunda ve iki kişi taşıyabiliyor. Aynı zamanda cam tavan olan otomobil 40-60 km arası hıza  çıkabiliyor. Elektrikli otomobil 5 saatte şarj oluyor ve tek şarjda 80 kilometre yol gidiyor. Araca daha birçok özellik ekleneceğini belirtildi.

Çameli’ye gelecek 
Daha önce Çameli Belediyesi desteği ile bir tiyatro kuran Çanakkale 18 Mart İletişim Fakültesi Öğrencisi Tunahan Gencel,  katıldığı bir çok şiir yarışmalarında dereceye girerek Çameli’yi temsil etmişti. Şimdi de elektrikli otomobil ile ilçenin gurur olan Gencel’in, aracını eylül ayında  Troya Müzesi'nin açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a takdim ettikten sonra Çameli'ye getireceği öğrenildi. 
Haber Merkezi 
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi