Çal'da kamp yapan tatilciler fidan dikti

Çal’da gölet kenarında kamp yapan tatilciler, kamp sonunda fidan dikip ve çevreyi temizleyerek ayrıldı. Hakan Aslankara ve 10 arkadaşı, “Her gelen kampçı bir  ağaç dikerse hem doğamız daha temiz olur yeşillik alan daha çoğalmış olur" dedi.

08-10-2018 16:52:02

Kaplanlar Mahallesi'nde bulunan göletin çevresindeki geniş düzlük alan, kamp yapan tatilcileri ağırladı. Hakan Aslankara ve 10 arkadaşı, bu yıl ikincisini düzenledikleri kamp için geldikleri gölet çevresinde çadır kurdular. Mahalle sakinlerinden alışveriş yapan tatilciler, keçi peyniri, yoğurt ve köy yumurtası gibi doğal yiyecekler alarak kurdukları çadırda bir gece kamp yaptı.

Etkinlikte arkadaşlarına öncülük eden Hakan Aslankara, geçen yıl burada Çallı 4 arkadaşıyla başlattığı kampı geleneksel olarak sürdürmeyi planladıklarını belirterek, göletin çevresindeki geniş düzlük arazinin kamp yapmaya çok müsait olduğunu ifade etti.

Burasının keşfedilmeyi bekleyen bir kamp cenneti olduğunu dile getiren Aslankara, "Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum beni yalnız bırakmadıkları için. Burada bu güzelliğin duyulmasını istiyoruz. İlerleyen zamanlarda daha çok kampçının geldiğini görmek istiyoruz buraya. Karavanla da tatil yapmaya çok müsait bir yer göletin çevresi. Ayrıca biz burada doğa için de bir çalışma yapıyoruz. Çevreyi temizliyoruz. Özellikle belirtmek istiyorum buraya her geldiğimizde bir  ağaç dikiyoruz ve buraya kampa geleceklere çağrımız her gelen kampçı bir  ağaç dikerse hem doğamız daha temiz olur yeşillik alan daha çoğalmış olur" diye konuştu.

Çallı kampçılar, kamp yaptıkları bölgeden ağaç dikip, çevreyi temizleyerek ayrıldı. AA

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi