Büyükşehirden arıcılara destek

Büyükşehir Belediyesi,  arıcılık yapan 1300 üreticiye arıcı maskesi desteği verdi.

17-04-2018 17:41:07

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda yapılan dağıtım programına, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Gıda Tarım ve Hayvancılık  İl Müdürü Yılmaz Erkaya, Denizli Arıcılar Birliği Başkanı Nihat Çomak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aydın ve çok sayıda üretici katıldı. 

Denizli Arıcılar Birliği Başkanı Nihat Çomak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'dan talep ettikleri arıcı maskesi ihtiyacına cevap verilmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. 

"Nerede sıkıntı varsa çözmeye çalışıyoruz"

Başkan Osman Zolan ise, Denizli’ye her konuda hizmet etmek, her derde derman olmak için çalıştıklarını belirterek, "Denizlimizi baştan aşağıimar etmeye çalışıyoruz. Nerede bir sıkıntı varsa, çözmeye çalışıyoruz. Bize verilen emanete sahip çıkarak, bir çok güzel işe imza atmaya devam ediyoruz" dedi. 

Büyükşehir Kanunu'ndaki  düzenleme ile tarıma ve hayvancılığa destek verebildiklerini belirten Başkan Zolan, "Odalarımızın, birliklerimizin talepleri ve istekleriyle güzel işlerin altına imza attık, kooperatiflerin derdiyle dertlendik. İnsanlar yerinde mutlu olsun, çok üretsin, kazansın istiyoruz. Üreten Denizli’yi daha da güçlendirerek, üreticimizin eksiklerine destek vermek için Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Dairesi Başkanlığı’nı kurduk“ diye konuşku.

"Arı olmadan hayatın devam etmesi mümkün değil"

Arının tarıma, ekonomiye ve insana olan faydalarından söz eden  Zolan, “Arı olmadan hayatın devam etmesi mümkün değil. Çiftçilerimizin  kendinin, şehrimizin ve ülkemizin menfaati için arazilerini mutlaka arıcılarımıza açması gerekir” dedi. Türkiye'nin bal üretiminde dünyada ikinci sırada olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Burada yaptığınız işin çok doğru ve faydalı olduğunu göstermek amacıyla birlikteyiz. Sizlere ufak da olsa bir hediyemiz olsun“ diye konuştu. 
Konuşmaların ardından 1300 bal üreticisine arı maskesi dağıtıldı. Arıcıların sektörle ilgili taleplerini dinleyen Başkan Zolan, arı maskesi giyerek üreticilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Haber Merkezi
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi