Büyükşehir Meclisi, Tavas’ta toplandı

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi ekim ayı toplantılarının ilk birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın başkanlığında Tavas ilçesinin Kızılcabölük Mahallesi’nde gerçekleşti. Bir dizi ziyaret için son 3 gündür Ankara olduğunu anlatan Başkan Zolan, “Denizli’ye uğrayıp geçenler, Denizli’yi görenler her gittiğimiz yerde, Denizli’den övgüyle bahsediyor” dedi.

15-10-2016 14:04:37

Geçtiğimiz mart ayında aldığı kararla her ay meclis toplantılarının ilk birleşimini ilçelerde yapan Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, ekim ayı toplantılarının ilk birleşimini Tavas ilçesinin Kızılcabölük Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın başkanlığında yapılan toplantı Tavas Belediyesi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri anlatan tanıtım filmlerinin gösterimiyle başladı. Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Denizli’nin her tarafında olduğu gibi Tavas’ta da yoğun bir hizmet destanıyla, aşkla, sevgiyle gece gündüz çalışıldığını kaydederek, “İlçelerde meclis toplantısı konsepti oluşturmanın ilkini Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi gerçekleştirdi. Onun için Denizli Büyükşehir Belediyesi, diğer belediyelere örnek olmaya devam ediyor” dedi.

 

“Tüm Denizli şantiye havasında”

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, “Bugün Tavas’tayız. Tavas’ın bizim için ayrı bir önemi var. Burası bizim doğduğumuz, kökümüzün olduğu, atamızın yattığı manevi değeri yüksek bir ilçemiz” dedi. Tavas’ın hizmet etmeyi, çalışmayı ve almadan vermeyi şiar edindiğini belirten Başkan Zolan, “Tavas, Büyükşehir olmamızla birlikte farklı bir yürüyüşe geçti. Tavas Belediyemiz tüm mahallere hizmet eder hale geldi. Büyükşehir Belediyemiz de tüm Denizlimize hizmet eder hale geldi. Geride kalan 2,5 yılda büyük mesafe aldık, birçok hizmet yaptık. Halkımızın alt yapı ile ilgili ihtiyaçlarının çözülmesi noktasında şu anda Tavas ve tüm Denizli şantiye havasında. İnşallah 2017’de bu inşaatlar bittiğinde modern alt ve üst yapıları tüm mahallelerimizde görür hale geleceğiz” diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamını getirdi

 

Bir dizi ziyaret için son 3 gündür Ankara olduğunu anlatan Başkan Zolan, “Orada Denizlimizin ihtiyaçları ile ilgili bir dizi ziyarette bulundum. Şunu net olarak söyleyebilirim ki Denizli’ye uğrayıp geçenler, Denizli’yi görenler her gittiğimiz yerde, Denizli’den övgüyle bahsediyor. Başkentimizde de artık Denizli başka bir noktada. Bunu hep birlikte başardık” dedi. Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu 3 günlük programda onlarca ziyaret gerçekleştirdik. Bakanlarımıza, bakan yardımcılarımıza, müsteşarlarımıza, genel müdürlerimize derdimizi aktardık. Gittiğimiz her yerde teveccüh görerek dertlerimize derman olma noktasında bize katkı sağladılar.” Ankara ziyaretinde her yere uğramaya çalıştıklarını vurgulayan Başkan Zolan, “Çarşamba günü akşamı özel bir programda Sayın Başbakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımızla bir araya geldik. Üzerimizde kalmasın Sayın Cumhurbaşkanım dedi ki, ‘Denizli’ye benden selam götür.’ Onun için Sayın Cumhurbaşkanımızın hepinize selamı var. Onu da size aktarmış olayım” diye konuştu.

 

Tavas Otogarı, Tavas Belediyesi’ne devredildi

 

Konuşmaların ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi, Tavas Belediyesi ile bir protokol imzalayarak, 3 yıl süreyle ilçe otogarını Tavas Belediyesine devretti. Başkan Zolan, “Büyükşehir Kanunu dolayısıyla otogarlar, büyükşehir belediyeleri tarafından işletiliyor. Ancak taraflar isterse ilçe belediyelerine devredilebiliyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerimizdeki otogarları ilçe belediyelerimize devrediyoruz. Bu kapsamda Tavas Otogarını Tavas Belediyemizin işletmesi için devrettik. Hayırlı olsun” dedi.

 

Başkan Zolan, Tavaslılarla bir araya geldi

 

Konuşmaların ardından Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a, Tavas efelerinin simgesi olan körüklü çizme ile Tavas’ın doğal taşlarından yapılmış bir portre resim hediye etti. Öte yandan Başkan Zolan ve beraberindekiler meclis toplantısı öncesinde ilçe esnafıyla bir süre sohbet ederek vatandaşlarla selamlaştı. Tavas AK Parti İlçe Teşkilatını ile Tavas Belediyesini ziyaret eden Başkan Zolan ve beraberindekiler Tavas Belediyesinin düzenlediği aşure hayrına katıldı. 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi