Büyükşehir’den muhteşem halk dansları gecesi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu muhteşem bir geceye imza attı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın katıldığı Halk Dansları Topluluğu’nun yılsonu gösterisine gelen binlerce Denizlili unutulmaz bir gösteri izledi. 

25-06-2018 19:20:54

Türk kültürünün tanıtılması ve yaşatılması için başta ücretsiz kurslar olmak üzere birçok etkinlik ve faaliyet düzenleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi, geleneksel hale getirdiği Halk Oyunları Yılsonu Gösterisini, "Anadolu'nun Dansı" adıyla Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosu’nda sundu. Binlerce vatandaşın katıldığı programa, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, vatandaşlar ve Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu halk dansları kursuna katılan topluluk üyeleri katıldı. Yıldızlar, gençler ve yetişkinler olmak üzere bütün yaş kategorilerinden sahne alan topluluk üyeleri “Zeybek, Halay, Kafkas, Teke Yöresi, Kaşık, Karşılama ve Kıbrıs” gösterileri ile muhteşem bir geceye imza attı. Uzun süre alkışlanan dev ekip izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

“Çocuklarımızın özgüvenleri daha da gelişecek”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda, vatandaşların istekleri doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi. Başkan Osman Zolan, “Çocuklarımızı geleceğe hazırlama noktasında tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Spordan sanata, yeşil alanlardan altyapıya kadar Denizlimizin tüm ihtiyaçlarını karşılama konusunda gece gündüz çalışıyoruz” dedi. Türk kültürünün yaşatılması adına halk danslarının büyük önem arz ettiğini kaydeden Başkan Zolan, “Yıl boyunca her yaş grubundan binin üzerinde vatandaşlarımıza ücretsiz kurs verdik. Bu kurslarla insanımız kendi kültürümüzle, kendi halk oyunlarımızla tanışmış oldu. Bize düşen değerlerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarma noktasında gayret göstermek. İnsanlarımız kültürüyle buluştuğunda özellikle çocuklarımızın özgüvenleri daha da gelişecek, gelecekte başarılarına çok büyük katkı sağlayacak” dedi. 

Bakan Zeybekci’den takdir

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise, sahneye çıkan tüm Halk Dansları Topluluğu üyeleri, eğitmenleri ve ailelerini tebrik etti. Bakan Zeybekci, “Çocuklarınızın sahnede zeybek oynarken gelecekte ne büyük katkılar sağladığını göreceksiniz. Kendi öz değerlerimize, zenginliklerimize, bizim o güzelliklerimizi hem kendi üzerlerine alıp, hem de gelecek nesillere taşımak gibi bu muhteşem etkinliğe, eğitime verdikleri desteklerden dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçen bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Bütün küçüklerimiz ve gençlerimizin gözlerinden öpüyorum” diye konuştu. 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi