Büyükşehir’den iklim çalıştayı

İklim değişikliğinin gelecekte insan hayatına vereceği zararı en aza indirmek için bir süre önce ‘İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver’ projesi başlatan Büyükşehir Belediyesi, Denizli İklim Değişikliği Eylem Planı için veri toplamaya yönelik ilk çalıştayını düzenledi. 

09-06-2018 10:50:12

Gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir dünya bırakabilmek için "İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver" projesi başlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda çalıştay düzenledi. Denizli İklim Değişikliği Eylem Planı için veri toplamaya yönelik  Dedeman Park Otel'de düzenlenen çalıştaya, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye Direktörü Rıfat Ünal Sayman, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Cem Bağcı ve davetliler katıldı. Değirmenci burada yaptığı konuşmada, proje ile iki ana amaçları olduğunu belirterek, "İklim değişikliği için Denizli'de uyum hedefliyoruz ve nihayetinde de sera gazı salımının azaltılmasını hedefliyoruz. Bu süre içinde Denizli'de sizlerle beraber, çalışma gruplarımızla, yönlendirme kurulumuzla pek çok faaliyetler yapacağız. Denizli'de eğitim faaliyetlerinden tutun da çalıştaylara kadar 14-15 ay boyunca iklim değişikliği konuşulacak" dedi. 

Ulusal çabalara yerelde katkı sağlanacak

Projenin toplamda 2 yıllık bir süreci kapsadığını işaret eden Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığından Proje Koordinatörü Berna Yılmaz ise, projenin yüzde 90'ının AB hibe destek programı kapsamında yapıldığını belirtti. Projenin genel amacının iklim değişikliği ile mücadele konusunda sera gazı salımınının azaltılmasına yönelik ulusal çabalara yerelde katkı sağlamak olduğunu kaydeden Yılmaz, "Aynı zamanda mevcut ve beklenen iklim değişikliğinin insan ve ekolojik sistemler üzerindeki etkilerinin azaltılarak bu etkilere uyum sağlanması projenin amaçlarındandır. Ayrıca en önemli hedeflerden bir tanesi belediye çalışanlarını bu konuda daha donanımlı hale getirmek" dedi. REC Türkiye Direktörü Rıfat Ünal Sayman da, gerek kamu gerekse özel sektör olmak üzere farklı kuruluşlarla işbirliği içerisinde projeler yürüterek Türkiye'nin ulusal çabalarına katkı sağmaya çalıştıklarını belirterek, İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver konulu sunumunu yaptı. 

Yönlendirme Kurulu toplandı

Öte yandan proje kapsamında yerel kurum temsilcilerinden oluşan İklim Değişikliği Yönlendirme Kurulu toplantısı Ali Değirmenci, başkanlığında gerçekleştirildi. Kurulun bir  yıl boyunca belirli aralıklarla toplanarak Denizli'nin geleceğine yönelik iklim alanında stratejilerinin belirlenmesi ve benimsenmesine katkı sağlayacağı belirtildi.

 Haber Merkezi

 

 

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi