6 Ağustos 2022 Cumartesi

Büyükelçilere yatırım daveti

Avrupa Birliği Delegasyon Başkanı Christian Berger ve AB ülkelerinin büyükelçileri, eşleri ve misyon şeflerinden oluşan heyet iki günlük ziyaret kapsamında Denizli’ye geldi. Denizli iş dünyasının temsilcileriyle yapılan toplantıda Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, büyükelçilere Denizli’yi anlatıp yatım yapmalarını çağrısında bulundu. 

24-10-2018 16:14:05

AB Delegasyon Başkanı Christian Berger başkanlığındaki 17  ülkenin  büyükelçi ve diplomatik misyon şeflerinden oluşan AB heyeti Denizli programı kapsamında ilk olarak Vali Hasan Karahan’ı makamında ziyaret etti. Karahan, kabulde yaptığı konuşmada, heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Denizli'nin Ege Bölgesi'nin ikinci büyük şehri olduğuna dikkati çekti.  Denizli'nin sanayi, tarım ve ihracat alanına katkısından ötürü önemli bir şehir olduğuna işaret eden Karahan, özellikle havlu, bornoz ve ev tekstilinde Denizli'nin önemli bir yere sahip olduğunu hatırlattı.   Karahan, Denizli'yi tarihi ve turistik özellikleriyle büyükelçilere tanıtmak, AB üyesi ülkelerle Denizli arasındaki ilişkileri geliştirmek istediklerini belirtti. AB heyeti daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı makamında ziyaret etti.
AB heyeti daha sonra Denizli Ticaret Odası’nda oda başkanları ve iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Dr. Christian Berger’e, DTO’nun 5 milyon euroluk  Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi’nin kabulündeki katkısından dolayı  teşekkür etti.  AB heyetini, Denizli, ekonomisi ve ticari hayatıyla ilgili bilgi veren Erdoğan, yatırım çağrısında bulundu. 
Yatırım çağrısında bulundu
Denizli sanayisi, tarımı, turizmi ve ihracatı konusunda detaylı sunum yapan Erdoğan, Denizli’deki sektörel çeşitliliğin, şehrin ihracatına da yansıdığına dikkat çekti. Denizli’nin 3 milyar doları aşan ihracatının yüzde 58’ini AB ülkelerine yaptığını vurgulayan Erdoğan, altyapısı tamamlanmış 6 sanayi bölgesi bulunduğunu ve yabancı yatırımcıların da gözdesi olduğunu belirtti. Erdoğan  “Mermer ve traverteniyle, Amerika’dan Avustralya'ya kadar çok büyük bir coğrafyada, dünyanın en büyük kentlerine giren Denizli, Türkiye’nin en büyük ikinci doğal taş havzasına sahiptir. Türkiye’de kurulmuş 7 lojistik merkezinden biri Denizli'dedir. Denizli, bölgesinde lojistik merkezi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Hem sektörel dağılımı, hem de altyapı ve ulaşım olanaklarıyla, yatırım için son derece önemli bir merkezdir. Şehrimizdeki, yabancı sermayeli şirket sayısı 122’dir. Bu şirketlerin yüzde 53,2’si, Avrupa Birliği vatandaşlarının ortaklığı ile kurulmuştur. İlimizdeki iş insanları, yabancılarla iş birliği ve ortaklık yapma konusunda önemli bir birikim ve kültüre sahiptir. Birlikte daha güzel işler yapacağımızdan şüphemiz yok” dedi.

“Gönüllü Türkiye elçisi olarak görüyoruz”
Büyükelçileri Gönüllü Türkiye elçisi olarak gördüklerini belirten Erdoğan, “Bizi, Avrupa’da en iyi siz tanıyorsunuz. Bizler, sizleri aynı zamanda birer ‘Gönüllü Türkiye Elçisi’ olarak görüyoruz. Avrupa Birliği ile ilişkilerimizi, geliştirmek istiyoruz. Bugün burada sizlerle bir araya gelmemiz, şehirlerimiz, ülkelerimiz ve ikili ticari ilişkilerimize büyük katkı sağlayacaktır. Sizlerin bu konuda çaba harcadığınızdan ve harcayacağınızdan en ufak kuşkumuz yok. Sanırım onun içindir ki; bugün oldukça kalabalık bir heyetle buradasınız. Bugün burada uzatılan bu dostane elin, bugünden yarına, sonraki kuşaklar arasında da güçlü bir bağ olması ve bunun karşılıklı ticarete ve iş birliğine dönüşmesi, en büyük arzumuzdur” diye konuştu.  Soru cevap bölümüyle sonlanan toplantıda, Denizli iş dünyasının temsilcileri, AB Heyeti’ne Türkçe ve İngilizce sorular yöneltti.

Berger’den teşekkür
Denizli’de bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını söyleyen AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Dr. Christian Berger ise, şehirdeki temaslarının önemli olduğunun altını çizdi. Berger, “Bu sayede, sizlerle birlikte Avrupa Birliği, üye ülkelerimiz ve Denizli şehri arasındaki iş birliğini ele alma, konuşma fırsatımız olacak. Heyetimizde, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin büyükelçileri de var. Denizli ile Avrupa’nın çeşitli şehirleri arasında yoğun bir etkileşim olduğunu biliyoruz. Umuyoruz ki bu ziyaretten Denizli ve üye ülkeler arasında yeni iş birliği alanları ortaya çıkacaktır. Bu gezide sağlamış olduğunuz yardım ve destek için teşekkür ederiz” dedi.
Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi