Bunun adı vicdansızlık

Gazi Mustafa  Kemal Bulvarı’nda sokak köpeklerinin üşümemesi için işyeri önüne konulan battaniye ve polarların kimliği belirsiz kişilerce köpeklere tekme atarak alındığı iddia edildi. Duyarlı vatandaşlar köpeklerin önüne, “Şiddet gördüler, dikkat ısırabilirler” yazılı not bıraktı. 

08-01-2019 17:04:19

Altıntop Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki bazı işyeri sahipleri soğuk kış günlerinde sokak köpeklerinin üşümemesi için dükkanlarının önüne battaniye ve polar serdi. Battaniye ve polarlarla  ara ara köpekleri üzerini örten işyeri sahipleri, köpeklerin besin ihtiyaçlarını karşılamak için kaplara mama koydu.  Olumsuz hava şartlarında ısınabilecek yer arayan sokak köpekleri dükkanların önünde kendileri için hazırlanan yerde uyurken, bazı kişilerin köpekler için konulan battaniyeleri geceleri çalmaya çalıştığı öne sürüldü. İddiaya göre,  esnaf  dükkanlarını kapatıp evlerine gittikten sonra bazı kişiler gelip köpeklere tekme atarak üzerindeki ve altındaki örtüleri almaya çalıştı. 

Cadde üzerinde esnaflık yapan ve köpekler için dükkanından battaniye koyan Ahu Akın, insanlık görevlerini yaptıklarını belirterek, “Aslında çok  tuhaf, anormal bir şey yapmıyoruz. Biz biraz vicdanlıyız, onları kendimiz gibi düşünüyoruz. Onlar konuşamadıkları için, ifade edemedikleri için duygularını, biz onların yerine tercüman oluyoruz. Görevimizi yapıyoruz. İnsanlar memnun. Eleştirenlerde var ama her zaman eleştiriye de açık olmak gerekiyor diye düşünüyorum” dedi. 


 “Tekmelendiler, artık çok korkuyorlar” 
Kimliği belirsiz kişilerin geceleri gelip köpeklerin üzerinden polar ve battaniyeleri almaya çalıştığını öne süren eczacı Sezer Bildircin, köpeklerin tekmelendiğini de belirterek, “Sokak köpekleri geceleri gelip altlarından polarları alınmaya çalıştığı için biraz korkuyor. Bir kaç kere tekmelenip  zarar gördüler, o yüzden birileri ellemeye çalıştığında biraz tepki veriyorlar, korktukları için” şeklinde konuştu. 
İHA
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi