6 Ağustos 2022 Cumartesi

Buldan’da tarih tekerrür etti

Denizli’nin Buldan ilçesinde, 31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimde tarih tekerrür etti. 2014’te DP adayı olan Mustafa Fahri Şevik, aldığı oylarla Mustafa Gülbay’ın seçilmesinin yolunu açmıştı. Bu seçimde ise Gülbay, DP’den aday oldu ve kendisine kazandıran Şevik’e kazanmasının kapılarını açtı.

03-04-2019 10:47:44

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan yerel seçimlerin ardından ‘Tarih tekerrürden ibarettir’ sözü bir kez daha yaşandı. 2014 yerel seçimlerinde kaybeden Mustafa Fahri Şevik, 31 Mart’ta kazanan oldu. Şevik, AK Parti tarafından aday gösterilmeyince DP’ye geçip yarışa katılmıştı. Bu kez Mustafa Gülbay, CHP’nin aday göstermemesiyle DP’nin yolunu tuttu ve kendisine kazandıran Gülbay’a kazanmasının yolunu açtı.

2014 Yerel Seçimi

Buldan’da 2014 yerel seçiminde Mustafa Fahri Şevik, belediye başkanı olmasına rağmen AK Parti yeniden aday göstermemişti. O da istifa edip DP’den aday oldu ve yarışa iddialı girdi. 4 bin 64 oy alan Şevik, üçüncü sırada yer aldı ama AK Parti adayı Ahmet Kırık’ın 5 bin 146 oyda kalmasıyla, 5 bin 522 oy alan CHP adayı Mustafa Gülbay’ın seçilmesinin yolunu açmış oldu.

31 Mart Yerel Seçimi

Bu yerel seçimde benzer bir durum yaşandı. CHP Mustafa Gülbay’ı aday göstermedi. Bunu tepki gösteren Gülbay istifa ederek DP’nin yolunu tuttu. 4 bin 38 oy alan Gülbay, CHP adayı Hikmet Şenözen’in 4 bin 175 oyda kalmasına neden oldu ve 6 bin 676 oy alan Şevik’in kazanmasını sağladı. Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi