25 Temmuz 2022 Pazartesi

Bugün Berat Kandili

Berat kelimesi; kurtulmak, beri olmak, suçlu olmamak demektir. Müslümanların bu gecede günah yüklerinden kurtulup, ilâhî bağışa ermeleri umulduğu için, sözlük manasına uygun olarak “Berat Gecesi” denilmiştir. Bu geceyi ibadet ve taatle geçirmenin çok sevabi ve feyzi vardır. Berat gecesi, Kuran-ı Kerimin Levh-i Mahfuzdan dünya semasına toptan indirildiği gecedir.  Berat Gecesi ile ilgili mesaj yayınlayan Denizli protokolü, Berat Gecesi’nin af, arınma, mağfiret ve kurtuluş vesilesi olduğunu vurguladı.

07-04-2020 16:07:33

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan: 

“Bu gecede tövbe ve  istiğfarda bulunmalıyız”

"Berat Kandili, yaşamımızda yer alan en mukaddes gecelerden biridir. Bu müstesna gecede manevi duyguların artarak, ibadet, dua ve istiğfarlar ile Cenab-ı Hakk’a yöneldiğimiz, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, nefret ve kin duygularını aşma zamanıdır. Bu gece aynı zamanda rahmet kapılarının açıldığı, umut ve gönüllerimizin yeniden doğduğu ve güzelliklerin tecelli ettiği bir zamandır. Berat Kandili'ni bir kez daha idrak etmenin mutluluğu ve huzurunu yaşıyoruz. Bu mübarek gecede dargınlıkları ve küskünlükleri unutmalı, kalplerimize şifa olması için bol bol dua edip, tövbe ve istiğfarda bulunmalıyız. Nefsimizle yüzleşerek günah ve hatalarımız için Mevla’dan af dilemeliyiz. Berat Kandili’nin aydınlattığı manevi ortamın tüm dünyaya ve İslam alemine sağlık, barış, huzur ve refah getirmesini rabbimden diliyorum. Bu vesilelerle Denizlimizin, ülkemizin ve tüm İslam aleminin Berat Kandilini kutluyor, bu mübarek gecenin insanlığın barış, huzur ve saadetine, bütün müminlerin affına vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum."

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki:

"Kurtuluş ve mağfiret gecesidir”

“Allah’ın bizlere günahlarımızdan arınmamız, tövbe etmemiz için birer fırsat tanıdığı özel gecelerden biri olan Berat Kandili’ne ulaşmanın huzuru ve mutluluğu içindeyiz Alemlere rahmet olarak gönderilen, sevginin ve ahlakın en güzel temsilcisi olan Peygamber Efendimiz de bu gecenin önemini bizlere bildirmiş, Berat Kandili gecesi Yüce Yaradan tarafından mağfiret dileyenin mağfiret edileceğini, rızık isteyenin rızıklanacağını, başında bela olanın kurtuluşa ereceğini müjdelemiştir. Allah’a sonsuz kere hamd ve şükürler olsun ki bir kandil gecesine daha hep birlikte ulaşmanın mutluluğu ve huzuru içindeyiz. Bu sene yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle camilerimizde olamamanın verdiği hüznü yaşıyoruz. Ancak alınan tedbirlerle birlikte bu sıkıntılı sürecin geride kalacağına inanıyorum. Rabbim bundan sonraki senelerde de beraberce, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir şekilde bizleri bir arada kılsın. Ben bu vesileyle Berat Kandilimizin tüm vatandaşlarımıza kutlu ve mübarek olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Hayırlı kandiller.”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan:

“Ramazan ayının habercisidir”

“Gönüllerin merhamet dolduğu, sevginin, saygının, hoşgörünün ve birlikteliğin hakim olduğu Ramazan ayının habercisi olan Berat Kandili’ne ulaşmanın manevi iklimini yaşıyoruz. Kandiller, gönüllerin aydınlandığı, zihinlerin berraklaştığı, ahlak ve erdemin, hak ve hukuka inancın pekiştirildiği anlamlı ve özel günlerdir. Manevi bir arınma imkanı sunan Berat Kandili de bu özel gecelerden biridir. Berat Kandili’nin tüm dünyaya sağlık, adalet, barış, refah ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Bu duygu ve düşünceler ile Merkezefendili ve Denizlili hemşerilerimin Berat Kandili’ni kutluyorum.” 

DTO Başkanı Erdoğan’dan Dayanışma Çağrısı:

“El birliğiyle, aşamayacağımız zorluk yoktur”

“Bugünler de geçer. Yeter ki, umudumuzu yitirmeyelim. Tedbir kuldan, takdir Allah’tan. Biz gereğini yapıp beraatimizi diledikten sonra kimseyi kimsesiz bırakmayan Yaratanımız da elbet bize de bir çıkış yolu gösterecektir. Dünyayı saran bir salgınla mücadele ediyoruz. Zor günlerden geçiyoruz ancak, elbet bundan da berat edecek ve inşallah çok daha güzel günlere kavuşacağız. Beraatimize bizi tez elden kavuşturacak fiili dualarımızın yanında bu ulvi gecede de Rabbimize yalvarıp, birbirimiz için sağlık, afiyet, birlik ve dirlik dileyelim. Birlikte hareket ederek, toplumsal dayanışmamızdan ödün vermeden milletçe aydınlık günlere yelken açalım. İnsanlığı zorda bırakan bu sıkıntımızı el birliğiyle aşalım. Her daim olduğu gibi bu gece de dualarım sizlerle. Sizler de bizlerden hayır dualarınızı eksik etmeyin. Beraat Kandilinizi kutlar, esenlikler dilerim.”

Filiz YIĞNAK

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi