3 Ağustos 2022 Çarşamba

Böbreğinden 650 gram ağırlığında taş çıktı.

Denizli’de altı aydır kasık ağrısı çeken 69 yaşındaki İbrahim Çetin’in böbreğinden 650 gram ağırlığında tek parça halinde 12 santimetre  çapında taş çıkarıldı.

13-06-2018 11:35:30

6 aydır sürekli kasık ağrısı ve idrar yapma zorluğu çeken 69 yaşındaki İbrahim Çetin, özel bir hastaneye başvurdu.  Üroloji Uzmanı Op. Dr. Süleyman Kayık tarafından gerçekleştirilen fizik muayene sonucunda, hastanın karın alt bölgesinde çok sert bir şişlik tespit edildi. Ardından prostat büyüklüğü belirlenen hastanın yapılanan tetkiklerinde 11x12 cm büyüklüğünde taş olduğu görüldü. İbrahim Çetin’in böbreğindeki dev taş yaklaşık 2 saat süren başarılı bir ameliyatla çıkarıldı. 

Operasyonu gerçekleştiren Op.Dr.Süleyman Kayık,  “Hastamız 69 yaşında erkek hasta. Yaklaşık 6 aydan beri yoğun şikayetleri olan ama daha öncesinden de şikayetleri olan bir hasta. Bize geldiğinde yaptığımız muayenede, kasık bölgesindeki sert bir şişliği gördük. Muayenesini yaptığımızda prostatı da  vardı. Çektiğimiz filmde, yaklaşık 11-12 cm büyüklüğünde mesane bölgesinde bir opasite gördük. Biz bunun mesane taşı olabileceğini düşündük ancak tetkiklerimizi derinleştirdiğimiz zaman taşın mesanede olmadığı, mesanenin sağ tarafındaki dev divertikül içerisinde olduğunu gördük ve ameliyat kararı verdik” dedi.

Açık ameliyatı hastanın da kabul etmesiyle gerçekleştirdiklerini söyleyen Kayık, “Ameliyatta hastanın idrar kanalında darlık olduğunu gördük. Bu darlığa bağlı mesane divertikülü gelişmiş, mesane balonlaşması, mesane fıtığı da denilebilir. Bu taş, mesane divertikülünün içerisinde gelişmiş. Çok büyük bir taştı, üzerine yapılan insüzyonlarla, değişik yöntemlerle taşı çıkardık. Taşın boyutları 95, 110 ve 120 milimetreydi. Ağırlığı da 650 gramdı” dedi.

Sağlığına kavuşan İbrahim Çetin de böbreğinden çıkan taşı görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Çetin, ameliyatı başarıyla gerçekleştiren Op.Dr.Süleyman Kayık ve ekibine teşekkür etti. 

 İHA

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi