17 Ağustos 2022 Çarşamba

Birleşik Kamu-İş’ten zam tepkisi

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, yüzde 5,69 olarak uygulanan maaş zamlarını protesto etti. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu İl Temsilcisi Namık Kemal Aydoğan, kamu çalışanlarının yoksulluğa, açlığa ve ezilmeye mahkum edildiğini söyledi. 

19-01-2018 17:54:08

Kamu çalışanları aldıkları yüzde 5.69 zamlı maaşlarına tepki gösterdi.  Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Denizli Temsilcisi ve Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, kamu çalışanlarına yapılan zam oranını eleştirerek, “Bu zam, bırakın yüzde 11’lik büyümeden kamu çalışanlarının pay almasını, enflasyonun 2017 yılında kamu çalışanlarının ücretlerinde yol açtığı erimeyi karşılayacak düzeyde bile değildir. Kamu çalışanları 15 yıldır yüzde 3-4’lük zamlarla Türkiye tarihinin en büyük emek sömürüsüyle karşı karşıya bulunmaktadır” dedi. 

İktidarın ülkedeki ekonomik kötüye gidişin faturasını emekçilere borç, zam, faiz ve enflasyon olarak çıkardığını vurgulayan Aydoğan, “Hem hükümeti hem de yandaş sendikayı göstermelik toplu sözleşmelerden vazgeçmeye davet ediyoruz. Kamu çalışanlarına dayatılan sözde toplu iş sözleşmesi masasını bir aldatmaca olarak değerlendiriyoruz. Hükümeti, emekçilerin sorunlarını ve alın terlerini görmeye, sefalet ücretine mahkûm edilen, memur, asgari ücretli, emekli, dul ve yetimlerimizden yükselen feryadı duymaya, kaygı verici boyutlara ulaşan bu sorunu çözmek için ciddi adımlar atmaya çağırıyoruz” diye konuştu. 
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi