Bir nefes için 5 bin TL

Çalıştığı tekstil fabrikasında yediği turşudan zehirlendiği için solunum kasları felç olan 33 yaşındaki Kadriye Eftekin’in tedavisi 4 yıldan beri devam ediyor.  Nefes borusuna açılan delikten aldığı nefesle hayatını sürdüren Eftekin’in normal  nefes alıp vermesi için üçüncü kez ameliyat olması gerekiyor. Ameliyatla, nefes borusuna takılacak ve yurt dışından getirilecek olan cihaz için maddi desteğe ihtiyaçları olduğunu söyleyen anne Aynur Eftekin,  uzanacak yardım elini bekliyor. 

09-08-2018 17:06:53

Denizli’de 4 yıl önce çalıştığı tekstil fabrikasında yediği turşudaki zehirli maddeden zehirlenerek,  solunum yollarının felç olan 33 yaşındaki iki çocuk annesi Kadriye Eftekin,  tam 5 ay komada ölüm kalım savaşı verdi.  PAÜ Hastanesi’nde tedavisi devam eden genç kadın,  üst üste geçirdiği ameliyatlar sonrası,  nefes borusuna açılan delikten nefes alıp vermeye başladı. 

Artık konuşabiliyor
Boğazındaki delik nedeniyle yaşam kalitesi düşen, çocuklarının bile kendisinden korktuğunu söyleyen Eftekin,  geçtiğimiz hafta içerisinde ikinci kez ameliyat geçirdiğini,  nefes borusuna takılan cihaz ile burnundan nefes alıp vermenin sevincini yaşadığını belirtti.  İki çocuk annesi  kadın artık sesini sevdiklerine duyurabiliyor ama bu kez yemek yemekte zorlanıyor.   Doktorları, Kadriye’nin sağlığına tam anlamına kavuşabilmesi için üçüncü ameliyat olması gerektiğini söylüyor.

5 bin liraya ihtiyacı var 
Eski sağlığına kavuşacağı ameliyat için gün sayan kızının, nefes borusuna takılacak ve yurt dıyından getirileceği belirtilen stent  için 5 bin liraya ihtiyaçları olduğunu söyleyen anne Aynur Eftekin, “Kızım 4 yıl içerisinde bir çok zorluğu  atlattı. Bunu da atlatacak. Ancak, kızımın nefes borusuna takılacak cihaz yurt dışından getirilecek. Dolar kuruna bağlı olarak getirilecek olan cihazın bedelini SGK karşılamıyor. Cihazın maliyetinin ise 5 bin lira olarak telaffuz ediliyor.  Bizim bu parayı karşılamamız mümkün değil. Bunun için yardımseverlerin desteğine ihtiyacımız var” diyerek hayırseverlerden destek istedi. 

Botulinum zehirlenmesi nedir? 
Klosiridium botulinum bakterisi özellikle et ve sebze konservelerinde üreyebilir. Bu konservelerin hazırlanışında eğer temizlik kurallarına gerektiği gibi uyulmamışsa, sözü geçen bakteri konservelere bulaşır ve bunu yiyen kişilerde zehirlenme gelişir.
Tüm botulizm çeşitlerinde felç  genellikle yüz kasları ile başlar  ve bacaklara doğru yayılır. Ciddi botulizmlerde solunum kaslarında felç olur ve solunum yetmezliğine neden olur.
Şengül BOZ 
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi