27 Temmuz 2022 Çarşamba

Bir hafta sağlığın önemini anlatacaklar

​​​​​​​3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla Pamukkale Üniversitesi’nde bir dizi etkinlikler düzenleniyor. PAÜ Halk Sağlığı AD Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurhan Meydan Acımış, hafta içinde her bireye sağlığın öneminin anlatılmasını hedeflediklerini belirtti.

06-09-2018 10:18:57

Her bireye sağlığın öneminin anlatılmasını hedefleyen 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla açıklamada bulunan PAÜ Halk Sağlığı AD Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurhan Meydan Acımış, “Bulaşıcı olmayan ölümcül hastalıklara, tırmanan alkol ve tütün kullanımına, obezite ile artan kilolara dur demeliyiz” dedi.

Hafta içinde her bireye tek tek sağlığın öneminin anlatılmasını hedeflediklerini belirten Doç. Dr. Acımış, “Sağlık, sadece hastalıkların olmaması değildir. Sağlık, bireylerin bedenen, ruhen, sosyal yönden tam bir iyilik halini tanımlar. Teknolojik gelişimlerin çığır açtığı, bilim insanların yeni buluşlar yaptığı günümüzde sağlığı henüz kaybetmeden koruyabilmek esastır. İnsanlar yaşlansalar bile sağlıklı kalabilmeyi, bebeklik, çocukluk, ergenlik, yetişkinlik dönemlerini iyi geçirebilmeyi, henüz hasta olmadan sağlıklı olmayı öğrenmelidirler. Eğitimdeki okullaşma oranının yükselmesi, kız çocuklarının okula gönderilmesi, bilhassa anne okuryazarlığının artması toplum içinde sağlığın iyileşmesine ne kadar önem verdiğimizin bir göstergesi sayılmalıdır. Hafta boyunca Dünya Sağlık Örgütü’nün yeni kavramları ile tanışacağız. 2020 yılı için belirlenen sağlık hedeflerini konuşacağız” dedi.  Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi