1 Ağustos 2022 Pazartesi

Bir çocukları yaşamını yitirdi, ikinci çocukları da aynı hastalığa yakalandı

Denizli’de yaşayan Necati ve Ayten Yıldız çifti iki yıl önce 23 aylık bebekleri Yusuf’u, SMA hastalığından kaybetti. Umut isimli 6.5 aylık çocuklarının da  aynı hastalığa yakalandığını öğrenen aile yardım bekliyor.

31-12-2019 12:00:31

Merkezefendi ilçesinde yaşayan Necati ve Ayten Yıldız çifti, 2017 yılında  SMA Tip1 (Spinal Müsküler Atrofi) hastalığına yakalanan  Yusuf isimli 23 aylık bebeklerini kaybetti.  Talihsiz aile 6.5 aylık bebekleri Umut’un da aynı hastalığa yakalandığı öğrenince bir kez daha yıkıldı. Bebeklerinin SMA hastası olduğunu öğrenen aile, aynı acıyı tekrar yaşamamak için bir an önce ilaç ve tedavi sürecinin başlanmasını istiyor.

Necati ve Ayten Yıldız çiftinin, Doğukan (12) ve Zeynep (7) isimli iki çocuğu bulunuyor. İnşaat işçisi olan Baba Yıldız imkansızlıklardan dolayı çocuğu için yardım bekliyor. Baba Necati Yıldız, SMA Tip 1 hastalığı bir tür kas hastalığını olduğunu, bir oğlunu bu hastalıktan kaybettiğini belirterek, oğlu Umut’un gerekli ilaçlarını almaması halinde 2 yaşını görmesinin zor olduğunu ifade etti. 

Yaşadıklarını anlatan Baba Yıldız, “İki  buçuk yıl  önce SMA TIP 1 hastalığından oğlum Yusuf’u kaybettim. Bu çocuğumuz da artık SMA TIP 1. Şu anda ilaç başvurularını yaptık, inşallah ilacını alır. Bunun mücadelesini veriyoruz, tedavi süreci Denizli’de yapılmıyor. Bırakın tedaviyi şu anda bir genetik testi bile Denizli’de yapılmıyor. Pamukkale Üniversitesi’nde kan verdik, kan İstanbul’a gitti, bir ay sonra İstanbul’dan sonuç geldi. Sonucu aldıktan sonra Pamukkale Üniversitesi bize, ‘İster İzmir’e ister Antalya’ya, nereye gitmek istiyorsanız’ dediler. Çünkü Denizli’de yapılmıyor tedavisi. Biz de Antalya Akdeniz Üniversitesi’ne gittik. Bir hafta orada kaldık ve oradaki işlemleri tamamladık, şu anda ilacı bekliyoruz. Çocuğun raporunun çıkması, ilacın gelmesi yaklaşık 4 ayı buluyor. Bu çocuğun 4 ayı bırakın, 1 dahi günü bile çok önemli” dedi.

“Umut’umuzu kaybetmek istemiyoruz”

Baba Yıldız, hastalığın sadece ilaçla tedavisinin bitmediği ve evde kullanılması gereken cihazların olduğunu ve bu cihazların herkesin alabileceği güçte cihazlar olmadığını  söyleyerek yardım beklediklerini ifade etti.  Yıldız, “Cihazlar, gerçekten maliyetli, masraflı bilmiyorum, Allah yardımcımız olsun. Nasıl yapacağız, ne yapacağız şu anda şaşkın bir vaziyetteyiz. Cihazlarımız için, yapılacak olan masraflar için, devlet kanallarımızdan, gerekli kurumlardan, hayır severlerden  yardım bekliyorum. Evladıma yardım alabilirsek Umut’umuzu yaşatabiliriz. Bu oğlumu da diğeri gibi kaybetmek istemiyorum” diyerek destek istedi.

İHA

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi