Bilim, Kültür ve Sanat bu merkezde

Ege Bölgesi’nin en büyük kongre ve kültür merkezi olan "Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi" birbirinden güzel kültür ve sanat organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya başlarken, bünyesinde bulunan planetaryum (gezegen evi) ile öğrencilere sıra dışı bir deneyim yaşatılıyor.

15-03-2019 15:49:21

Denizli Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği en önemli projelerden biri olan Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi, hizmete girmesinin ardından bir çok organizasyona ev sahipliği yaptı. 500, 1000 ve 2000 kişilik salonları, nikah salonları, atölyeleri, seminer salonları ile Denizli'de kültür ve sanatın merkezi olacak tesiste bulunan 100 kişilik planetaryum (gezegen evi) de öğrencilere sıra dışı bir deneyim yaşatıyor. Güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer tüm gök cisimlerinin görüntülerinin özel bir yansıtıcı ile izlenebildiği gezegen evinde öğrencilere uzayın derinlikleri birebir gösterilerek bilgi sahibi olmaları sağlanıyor.  Güneş sistemini, gezegenleri, yıldızları ve uyduları 3 boyutlu bir şekilde izleyen öğrencilere temel astronomi bilgileri aktarılıyor.  

Öğrenciler ve öğretmenler memnun

Okullarından alınarak Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'ne götürülen öğretmen ve öğrenciler ise bu hizmetten son derece memnun olduklarını, dev tesis ile Denizli'ye yeni bir heyecan geldiğini belirtiyor.

Emine Önder (Öğrenci): Çok başarılıydı, çok gelişmiş bir merkez. Biz sınıf olarak çok etkilendik. Çok teşekkür ederiz, çok başarılıydı.

Ali Tekin (Öğrenci): Ben burayı çok başarılı buldum. Denizli’de böyle bir yerin olması çok gurur verici. Kendi adımıza burasıyla gurur duyuyoruz. 

Melih Çolmon (Öğrenci): Tesisimiz çok güzel. Buradaki çalışmaları çok beğendim. Planetaryum gayet güzel. Tesisin Ege Bölgesi hatta Türkiye’de sayılı olduğunu duydum. Ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. 

Emine Afyon (Öğretmen): Öğrencilerimizle bugün buraya ziyarete geldik. Uzayla ilgili bir simülasyon izledik. Denizli’ye böyle bir tesisin kazandırılması oldukça güzel diye düşünüyorum. Gençlerin ve çocukların ilgisini çekecek. Güzel bir başlangıç devamı gelecek diye düşünüyorum. Denizli’ye böyle bir şey kazandırıldığı için teşekkür ediyorum. Sadece kongre kültür merkezi olarak değil uzay ile ilgili bir çalışmanın da olması güzel.

İlyas Koyuncu (Öğretmen): Şahane, mükemmel. Yani böyle bir şey beklemiyordum doğrusu. Çocuklardan zaten mükemmel geri dönüşler oldu. Çok güzel bir tesis, kazandıranlardan Allah razı olsun. Denizli’de olması ayrıca gurur verici. Daha ne söylenebilir ki. Bir an kendimi uzayda sandım, rüya alemindeki gibi gayet güzeldi. En kısa sürede çocuğumla beraber gelmeyi düşünüyorum, tavsiye ediyorum. Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi