28 Temmuz 2022 Perşembe

Bıçaklanarak öldürülen Hafize Kurban’ın zanlı kocası yargılanmaya başladı

Denizli’de geçtiğimiz Ağustos ayında sokak ortasından boşanmak istediği kocası tarafından boğazı kesilerek vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanarak öldürülen Hafize Kurban davası başladı. Dava öncesi  sivil toplum kuruluşları üyesi kadınlar adliye önünde basın açıklaması yaparak  Hafize Kurban için adalet’ istedi. 

12-11-2019 11:57:22

Geçtiğimiz 27 Ağustos’ta Pamukkale ilçesi İncilipınar Mahallesi’nde meydana gelen olayda, Hafize Kurban (23) boşanmak istediği eşi Uğur Kurban tarafından sokak ortasında boğazı kesilip, vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanarak öldürülmüştü.  Olay sonrası Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Uğur Kurban hakkında "tasarlayarak eşi kasten öldürme, eşe karşı kasten yaralama, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi" suçlamalarıyla hazırlanan iddianame, Denizli 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek dava başladı. 

Davanın bugün görülecek ilk duruşması öncesi Denizli Adliyesi önünden bir araya gelen kadınlar basın açıklaması yaptı. Hafize Kurban İçin Adalet’ pankartı ile yapılan basın açıklamasında kadın cinayetlerine karşı tepkiler dile getirilerek, kadına karşı şiddetin ve cinayetlerin son bulması istendi. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan'ın da katılarak, destek verdiği basın açıklamasında grup adına konuşma yapan Perihan Üge, toplumun yüzde 50'sini temsil eden kadınların en temel haklarının yaşam hakkı olduğunu ifade ederek, "Çocuklarımızın gözü önünde bizi katlederek 'Namusumu temizledim' klişelerine sığınarak, bize her türlü şiddeti uygulayarak bizleri ve mücadelemizi yok edemezsiniz. Kadın mücadelesi, canlarını feda etmekten kaçınmayan emekçi kadınların mücadelesidir. Biz kadınlar olarak her türlü şiddetinizden bıktık artık. Kadın mücadelemiz ve dayanışmamız devam edecek" dedi.

Katil zanlısı U. Kurban  tutuklu bulunduğu Kocabaş Cezaevi’nden Denizli Adliyesi’ne getirildi. 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan  duruşmaya, U. Kurban, avukatı, Hafize Kurban’ın avukatı, babası Mustafa Balık katıldı. Ayrıca çok sayıda kadın grubu ve STK üyesi duruşmayı takip etmek istedi, ancak solona sığmadığı için davayı adliye koridorlarından takip etti. Hafize Kurban'ın babası Mustafa Balık da gözyaşları içinde yaptığı konuşmada adalete güvendiğini belirterek, "En ağır cezayı almasını istiyorum. Her şeyi önce Allah'a, sonra adaletimize havale ediyorum. Böyle insanların toplumda yeri yoktur. Gerekenin yapılacağına inanıyorum" diye konuştu.

İHA-AA

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi