Bedensel engelli Şerife Ölmez, Engelsiz Yaşam Merkezinde yaptığı resimlerle hastalığını unuttu

Bedensel Engelli Şerife Ölmez, 34 yaşında… Bundan tam 15 yıl önce sinir kası erimesi olduğunu öğrendi. Bugüne kadar rahatsızlığı nedeniyle yaşadığı denge kaybı sorununa hiç aldırış etmedi. Hayata sımsıkı sarıldı. Şimdi resim üzerine kurduğu hayallerini, ‘Boyaların içinde kayboluyorum’ dediği Merkezefendi Belediyesi Engelsiz Yaşam Akademisi’ndeki atölyelerde tuvale yansıtıyor. Çizdiği birbirinden güzel resimlerle sanatını ortaya koyan Şerife Ölmez, en büyük hayalinin ise bir gün resim sergisi açmak olduğunu söylüyor. 

12-12-2018 11:07:34

Merkezefendi Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Engelsiz Yaşam Akademisi, atölyelerinde her gün birbirinden özel insanları misafir ediyor. Bölgenin ilk ve tek sosyal tesisi olma niteliği taşıyan ve yaklaşık 2 bin kişinin kayıtlı bulunduğu Engelsiz Yaşam Akademisi’ndeki atölyelerde engelli bireyler kurslara katılarak, yaşamlarında yeni bir umut kapısı aralıyor. O bireylerden birisi de bedensel engelli Şerife Ölmez… 34 yaşındaki Şerife Ölmez, 15 yıl önce Polinöropati adı verilen ‘Sinir Kası Erimesi’ olduğunu öğrendi. Yürüme zorluğunun habercisi olan bu durum, onun hayata sımsıkı sarılmasına neden oldu. Şerife Ölmez’in, yaşadığı rahatsızlık sürecinde çizmeye başladığı resimler, hayatını değiştirdi. Şimdi Merkezefendi Belediyesi Engelsiz Yaşam Akademisi’ndeki resim atölyesinde birbirinden güzel resimlerin altına imzasını atan Ölmez, hayallerine resim fırçasıyla dokunmanın mutluluğunu yaşıyor. 

“EN BÜYÜK HAYALİM RESİM SERGİSİ AÇMAK”

Merkezefendi Belediyesi Engelsiz Yaşam Akademisi’nde hayallerini ve hissettiklerini yansıttığı tuvallerle dolu atölyede vakit geçirerek yeni resimler için çalışma yapan Şerife Ölmez, resim sergisi açmanın hayalini kurduğunu söyledi. Ölmez, “15 yıl önce sinir kası erimesi adı verilen rahatsızlığımın olduğunu öğrendim. Denge kaybı yaşadığınız zor bir durum. Yürüme güçlüğü yaşıyorum. Bu duruma aldırış etmedim. Hayat devam ederken, resim yapmaya olan yeteneğimin olduğunu fark ettim. Merkezefendi Belediyesi tarafından kazandırılan Engelsiz Yaşam Akademisi’ndeki resim atölyesinde hayallerimi ve hissettiklerimi çiziyorum. En büyük hayallerimden biri de resim sergisi açarak benim gibi olan insanlara da destek olmak” ifadelerine yer verdi. 

“ENGELSİZ YAŞAM AKADEMİMİZ UMUT IŞIĞI OLACAK”

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Gümüşçay Mahallesi’nde bulunan Engelsiz Yaşam Akademisi’nin engelli bireylere ve ailelerine umut ışığı olacağını söyledi. Başkan Subaşıoğlu, “Merkezefendi Belediyesi olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde açılışını gerçekleştirdiğimiz Engelsiz Yaşam Akademimiz bugün bölgenin ilk ve tek sosyal tesisi olarak hizmet veriyor. Bizler sadece 3 Aralık tarihinde değil, her zaman engelli bireylerimiz adına bir şeyler yapabilmek için gayret içinde olduk. Engelsiz Yaşam Akademimiz sevgimizle, inancımızla, emeğimizle engelli bireylerimiz ve ailelerine bir ömür umut ışığı olacak. İçerisinde halı-kilim atölyesinden tutun, market reyon atölyesine, otel odası düzenleme atölyesinden berber atölyesine kadar birçok imkân yer alıyor” dedi. Haber Merkezi

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi