CHP Merkezefendi İlçe Örgütü\'nden

CHP Merkezefendi İlçe Örgütü, Denizli\'de düzenledikleri basın açıklamasında, başkanlık sisteminin diktatörlük rejimi olduğunu ifade edildi. CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, “Türkiye Cumhuriyeti\'ni başarısızlıkları ile getirdikleri tutarsız, huzursuz ve güvensiz ortama rağmen, milletin yarasına merhem olmayı bırakmışlar, başkanlık hayalleri kuruyorlar” dedi. Topluluk, güzel günler görebilmek için gökyüzüne balonlar bıraktı.

10-01-2017 10:38:03

TBMM\'nin, başkanlık sistemini içeren anayasa değişikliği teklifinin görüşülmesi gündemiyle toplanmasıyla eş zamanlı olarak CHP Merkezefendi İlçe Başkanlığı üyeleri de bir araya geldi. Yaklaşık 50 kişilik grup, anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi çalışmalarına balonlu tepki gösterdi. Ülkede yaşanan tüm olumsuz tabloya rağmen iktidarın başkanlık sistemi hayalleri kurduğunu dile getiren CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci şöyle dedi: “Terör sadece sokak ortasında değil, sosyal yaşam ortamlarında da yurttaşlarımızın canını almaya devam ediyor. Yurdumuzda bunca acı, bunca sorun yaşanırken, Fethi Sekin gibi nice yiğidin yetimi gözyaşı dökerken, birilerinin derdi ne, sözde başkanlık. Birileri ne yapıyor, koruma ordusunun arkasında yaşıyor. Kendi çocuklarını askere bile gönderemezken, memleketin garip evlatlarına şehit olmayı diliyor.”

BAŞKANLIK DEĞİL \'SEÇİLMİŞ DİKTATÖRLÜK\'
Başkanlık sisteminin milletin egemenliğini alıp tek bir kişinin eline vermek olduğunu savunan Demirci, “Türkiye\'yi milletvekilleriyle, bakanlarıyla, başbakanları ile yönetemeyen bir iktidara, üstüne tek adam rejimini vermenin nasıl bir tehlike olduğunu, hiçbir sorunun çözümüne çare olmayacağını, çözüm getirmeyeceğini görmek gerek. Biz bu sisteme zaten başkanlık demiyoruz. Biz bu sisteme \'seçilmiş diktatörlük\' diyoruz. Bu rejim değişikliğini millet olarak istemiyoruz. Milletin vekillerinin bu rejim değişikliğine bırakalım hayır demesini, görüşmesini dahi istemiyoruz” dedi. (DHA)

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi