28 Temmuz 2022 Perşembe

“BAŞKANLIK GELİRSE İŞSİZLİK PATLAR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Referandum çalışmaları kapsamında Denizli’ye geldi. Cankurtaran, Güney Afrika merkezli bir araştırma şirketinin geçen yıl 6 bin Türk milyonerin Türkiye’yi terk ettiği iddiasını hatırlatarak, “2016 her açıdan baskıların arttığı bir yıl oldu. Bunun üstüne bir de başkanlık gelirse Türkiye’den çok büyük bir sermaye kaçışı olur ve işsizlik patlar. Çünkü ne olacağı belli olmayan sistemde sermaye durmaz” dedi.

04-03-2017 17:03:29

Referandum çalışmaları kapsamında Denizli’ye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran,  gündemdeki gelişmelere dair CHP Denizli İl Başkanlığı’nda bir basın açıklaması yaptı. Cankurtaran, geçtiğimiz günlerde medyada yer alan bir haberde Güney Afrika merkezli bir araştırma şirketinin yaptığı bir çalışmaya göre sadece geçen yıl Türkiye’den 6 bin milyonerin başka ülkelere gittiğinin iddia edildiğini hatırlattı. Cankurtaran, “Kesin olan bir şey var ki 2016 yılının ilk 10 ayında Türkiye’ye gelen dış yatırım, 2015’in aynı dönemine göre yüzde 44 geriledi. Çünkü 2016 baskıların arttığı bir yıl oldu. Bunun üstüne bir de başkanlık adı altında tek kişiye dayalı bir sisteme geçilirse sermaye Türkiye’den kaçar, işsizlik patlar. Çünkü sermaye ne olacağı belli olmayan bir sistemde durmaz” diye konuştu.

 

“Milletvekillerin hiçbir gücü kalmayacak”

 

 Denizli’nin de sorunlarına değinen Cankurtaran, şehrin en önemli sorununun işsizlik olduğunu ve esnafın, işletmecilerin ve çiftçilerin zor durumda olduğunu söyledi. Cankurtaran, “Parlamenter sistemde seçtiğiniz milletvekilleri taleplerinizi Meclis’e iletebiliyordu veya Denizli’den bir heyet Ankara’ya gelince ilgili bakan onları kabul ediyordu çünkü o da seçimle geliyordu, oyunuzu almaya ihtiyacı olduğundan sizi hoş tutmaya çalışıyordu. Önerilen Başkanlık sisteminde artık bütün bakan ve başkan yardımcılarını bir kişi belirleyecek. Bir süre sonra ise halkın ne dediğini, kendileriyle ilgili ne düşündüğünü bir süre sonra düşünmeyecekler, ulaşılamaz hale gelecekler. Seçtiğiniz milletvekillerinin hiçbir gücü kalmayacak. Meclis içinde 600 kişinin olduğu bir binadan ibaret olacak.  Bütün bunlara dur demenin yolu sandıkta hayır demekten geçiyor” diyerek sözlerini bitirdi.

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi