Başkanlar rakipsiz

Denizli’nin en fazla üyeye sahip meslek odalarında 6 ay önce ertelenen  seçim takvimi açıklandı.Yeniden aday olan  Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili’nin seçimlere rakipsiz girmesi bekleniyor.

21-03-2018 18:22:20

Denizli Ticaret Odası’nda 2 Nisan’da, Denizli Sanayi Odası’nda 4 Nisan’da , Denizli Ticaret Borsası’nda ise 1 Nisan’da seçim süreci başlıyor. 

Tefenlili, 4. Dönem için aday
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı meslek odalarında seçim takvimi 1 Nisan’da Denizli Ticaret Borsası’yla başlıyor. Meslek komitesi olmayan ve meclisin çarşaf listeyle yapıldığı Ticaret Borsası’nda 542 üye oy kullanarak 14 kişilik Oda Meclisi’ni belirleyecek. Meclis ise sonuçların kesinleşmesinin ardından 5 kişilik Yönetim Kurulu’nu seçecek. 12 yıldan bu yana başkanlık görevini yürüten İbrahim Tefenlili, yeniden aday olduğunu açıkladı. Seçim çalışmalarını sürdüren İbrahim Tefenlili’nin seçimlere rakipsiz girmesi bekleniyor. Dördüncü dönem için aday olan İbrahim Tefenlili, Denizli’ye hizmet etmek için aday olduğunu söyledi. Ticaret Borsası’nın meclis seçimlerinde  bazı isimlerin değişeceği öğrenildi.

Erdoğan’a rakip yok
Denizli Ticaret Odası’nda 16 bin 443 üyeden 9 bin 422 üye oy kullanma hakkına sahip oldu. Denizli’nin en fazla üyeye sahip meslek kuruluşunda  2 Nisan’da yapılacak seçimlerde 30 meslek komitesinin üyeleri ve 76 kişilik meclis belirlenecek. Oda Meclisi, sonuçların kesinleşmesinin ardından 11 kişilik Yönetim Kurulu’nu seçecek. Meslek komiteleri ise kendi aralarında yapacakları toplantı ile Meslek Komitesi başkanlarını belirleyecek. Meclisin oylarıyla 18 Eylül 2016’da Ticaret Odası Başkanı seçilen Uğur Erdoğan’ın seçimlere tek aday olarak girmesine kesin bir gözle bakılıyor. Adaylığını duyuran ve seçimler için çalışmalarını sürdüren Uğur Erdoğan, uluslararası taşımacılık meslek komitesinde yer alıyor. Ticaret Odası’nda yarışın meslek komitesi seçimlerinde yaşanması bekleniyor. 

Keçeci, ikna edildi 
Denizli Sanayi Odası’nda ise 1208 üye sandık başına gidecek, 17 meslek komitesinde 36 kişilik meclis oluşturulacak.  Meclis, ilk toplantısında 9 kişilik yönetimi oluşturacak. Üç dönem Sanayi Odası Başkanlığı yapan Müjdat Keçeci, yeniden aday oldu. Keçeci, geçen yıl ekim ayında yapılması gereken ancak Hükümet tarafından ertelenen oda seçimlerinden önce yeniden aday olmayacağını açıklamıştı. Geçen süreçte Keçeci, göreve devam etmesi için yoğun baskılara dayanamadı ve kararını değiştirdi. Başkan Keçeci, “ Seçime gidiyoruz,  dolayısıyla 4 Nisan’da seçimler yapılacak.   17 komite ve meclis belirlenecek. Sanayi Odası olarak daha çalışabilir, daha faydalı ve sanayi kollarıyla ilgili meclis üyelerini bir araya getirmeye çalışıyoruz. Denizli’de sanayinin harekete geçmesi, üretim ve istihdam yönelik aktif çalışacak meclis belirlenecek” dedi. Sanayi Odası’nda da Keçeci’nin seçimlere tek aday olarak girmesine kesin gözle bakılıyor.


Şengül Boz

 
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi