BAŞKAN ZOLAN: “GENÇLİK BU MİLLETİN GELECEĞİDİR”

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin düzenlediği “Gençlik, Sivil Toplum ve Avrupa Fırsatları” konulu söyleşiye katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Gençlik bu milletin geleceğidir” dedi.

01-04-2017 16:22:31

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Denizli Merkez ve ilçelerdeki lise öğrencilerine yönelik “Gençlik, Sivil Toplum ve Avrupa Fırsatları” konulu söyleşi düzenledi. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, Gençlik Meclisi Başkanı Şeniz Yılmaz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Başkan Zolan, burada yaptığı konuşmada, Kent Konseyi Gençlik Meclisinin kurulduğu günden buyana birçok başarılı çalışmanın altına imza attığını belirterek, “Bizler gençlerimize daha fazla proje yapmaları ve daha fazla genç ile buluşmaları için  katkılar sunmayı hedefledik. Bu yürüyüşümüz devam ediyor” dedi.

“Gençlik demek hazine demektir” 

Gençliğin bu milletin geleceği olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, “Gençlik demek hazine demektir. Sizler bu toplumun en değerli bireylerisiniz. Biz sizler için ne yapsak azdır. Tüm imkanlarımızı sizler için seferber ediyoruz. Başta eğitim olmak üzere sporda, sanatta, bilimde, teknolojide, her alanda milli ve manevi değerlerimizle sizlerin buluşmasını sağlamamız gerekiyor. Geçmişimizle bağlarımızı koparmadan geleceğe doğru koşmamız gerekiyor. İşte bu bilinci, bu duyarlılığı ve bu hassasiyeti oluşturabilmek adına Gençlik Meclisimiz yoğun bir çalışma içerisinde. Ben bu noktada emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 “Sıradan olmamak gerekiyor” 

Gençlerin derslerinin yanı sıra spor, sanat gibi sosyal ve kültürel etkinliklere katılması gerektiğini anlatan Başkan Zolan, şöyle konuştu: “Öz güveni yüksek, kendine güvenen nesiller için gençlerimizin spor, sanat gibi sosyal ve kültürel alanlarda da yer alması gerekiyor. Gençlik Meclisimiz gibi STK’ların içerisinde yer almak gerekiyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimize imkan sunuyoruz. İsteyen herkes ücretsiz sunduğumuz spor dallarından yararlanabilir. Ayrıca Denizli Büyükşehir Belediyesi çatısı altında hizmet veren Genç Denizli kulüplerimiz var. Orada da gençlerimiz sanatla buluşturuluyor. Hedefimiz donanımlarınızı artırarak yeteneklerinizi keşfetmenize katkı sağlamak.” 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi