17 Ağustos 2022 Çarşamba

Başkan Zolan’a anlamlı ödül

Azerbaycan Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü Başkanı Dr. Ahmed Sahidov ve Reformcu Gençler Birliği Başkanı Ferit Şahbazlı , Hocalı Soykırımı konusunda duyarlılıkları nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a Türk Dünyası Hizmet Ödülü’nü takdim etti.

28-02-2018 18:37:05

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı, Azerbaycan Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü Başkanı Dr. Ahmed Sahidov ve Reformcu Gençler Birliği Başkanı Ferit Şahbazlı ziyaret etti.

Ziyarete Türk Ocakları Denizli Şube Başkanı Ünal Bahadır Baylan ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Azerbaycan Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü Başkanı Dr. Ahmed Sahidov, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a Hocalı Soykırımı’nın dünyaya duyurulması anlamında çalışmaları nedeniyle teşekkür ederek, “Size hem Denizli’nin hem de Türkiye ve Türk dünyasına yaptığınız hizmetler nedeniyle çok teşekkür ederiz. Pamukkale Üniversitesi’nde gerçekleştireceğimiz etkinliğe katkılarınızdan dolayı da ayrıca teşekkür ederim” dedi. Reformcu Gençler Birliği Başkanı Ferit Şahbazlı ise, Denizli’de olmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Hocalı’da yaşananlar yalnızca bir millete karşı değil insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bugün bu yaşanılanların Denizli’de anılması, Hocalı Soykırımı Anıtı’nı açarak bizlere büyük destek vermiştiniz. Belediye Başkanlığı düzeyinde destek verilmesi bizleri çok sevindiriyor” dedi.

“Bizim karşımızda hiçbir güç duramaz”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 26 yıl önce Hocalı Kasabası’nda yaşanan vahşetin dünyanın ayıbı olduğunu vurguladı. Başkan Zolan, “Hocalı adalet bekliyor, hala Karabağ’ın belli bölgeleri işgal altında. Biz tek millet iki devletiz. Kardeşliğimiz noktasında birbirimize destek olmak ve yaşanılanları unutturmamak adına 2 yıl önce 120 bin metrekare olan parkımıza Azerbaycan-Karabağ Parkı dedik. Hocalı Soykırım Anıtı’nı yaptık. Dün de anma programımızı gerçekleştirdik. Nasıl Bosna’da gözler önünde soykırım yapıldıysa, Hocalı’da da aynı yapılmış. Dünyayı hükmetmek isteyen güçler sessiz kalmış, göz yummuştur. İnşallah biz bir ve beraber olursak, güçlü olursak, bizim karşımızda hiçbir güç duramaz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Dr Sahidov ve Şahbazlı Başkan Zolan’a Azerbaycan gençliği adına Türk Dünyası Hizmet Ödülünü takdim etti. Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi