28 Temmuz 2022 Perşembe

BAKAN ZEYBEKCİ GENÇLERE YENİ SİSTEMİ ANLATTI

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bir televizyon kanalında “Gençlerle Büyük Buluşma” isimli programa katıldı. Programa katılan gençler, Bakan Zeybekci’ye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve güncel konularla ilgili merak ettiklerini sordu. Gençlerin sorularına içtenlikle yanıt veren Bakan Zeybekci, ülkelerin Türkiye\'ye yönelik kasıtlı ve kötü tutumlarını eleştirdi. Bakan Zeybekci, \'Onlar Türkiye’yi eski yerinde görmek istiyorlar. Yani yönettikleri ve kontrol ettikleri bir halde! Halbuki bölgesinde güçlü bir Türkiye, her fırsatta onlar için çok daha önemli ve anlamlı” dedi.

27-03-2017 15:47:52

TGRT Haber ekranlarında yayınlanan “Gençlerle Büyük Buluşma” programının konuğu Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci oldu.

Avrupa’daki uygulamaları değerlendiren Bakan Zeybekci, ‘diktatör’ iddiası ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan karalamalar için şunları söyledi,  “Batı, anormal olanı, normalleştirmeye çalışıyor. Halkın seçtiğini, diktatör olarak gösterip olağanlaştırmak istiyor. Bunun gereğini biz yapacağız. Onurlu ülkeler de Viyana’daki, Bern’deki ve Avrupa’nın diğer kentlerindeki antidemokratik afişler, çirkin sözler için hukuki süreç başlatır, en azından yapılanları kınar ve bunları tasvip etmediğini resmi olarak açıklardı. Bir Türk bakan olarak böyle yapmalarını bekledim. Oysa, 15 Temmuz’dan sonra da aynı şekilde davrandılar. Dost ülkeler, demokrasinin arkasında olduklarını, yaşananları kabul etmediklerini söyledi. Ama 3 gün, 5 gün sonra hâlâ ‘ama, fakat, ancak, lakin’ diyerek; evirip çevirenler de oldu. 16 Nisan’a doğru giderken yaşanan bu süreçte, Avusturya ve Almanya gibi ülkeler hâlâ aynı şekilde davranıyor. Bu millet, hiç kimseden demokrasi ve insan hakları dersi alacak değil!”

 

“Dur diyoruz”

Bakan Zeybekci, Türkiye’nin ABD ve AB ile yaşadığı sorunlar ile ilişkilerin kopmasına farklı bir bakış açısı da getirerek, “Onlar, dünyanın en zengin enerji ve ham madde kaynaklarının olduğu yerde, dünyanın en büyük ticaret yollarının veyahut kültür yollarının buluştuğu bu coğrafyada haritaları yeniden çizmek istiyorlar. Türkiye olarak biz ise ‘Durun, bir dakika!’ diyoruz. O bir dakikayı hatırladınız mı? \'Bir dakika!\' dediğimiz için Türkiye’nin olmasını istedikleri konum olduğumuz yer ve gittiğimiz yol değil. Onlar Türkiye’yi eski yerinde görmek istiyorlar. Yani yönettikleri ve kontrol ettikleri yerde! Halbuki bölgesinde güçlü bir Türkiye, her fırsatta onlar için çok daha anlamlı” diye konuştu.  

 

“Referandumla çok şey değişecek”

16 Nisan\'ın bir çok şeyi değiştireceğini de vurgulayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “IMF’nin ekonomi masası şefinin Türkiye’ye geldiğindeki surat ifadesine göre piyasalarda borsalar oynar, faiz yükselir ya da düşerdi, kur da tepe takla olurdu. Veyahut merhum başbakan Bülent Ecevit\'in hastane odasının camından el salladığı gün, piyasalar toparlanırdı. Bir zamanlar bu ülkede, belki 2-3 ay bakanlar kurulu toplanamazdı. Şimdi ise Türkiye artık başka bir noktada… O gün Türkiye’nin milli geliri 200 milyar dolardı. Şu anda ise Türkiye’nin milli geliri 861 milyar dolar. O gün Türkiye’nin bütçe açığı yüzde 10’lar seviyesindeydi. Şu anda ise Türkiye’nin bütçe açığı yüzde 1’in altında… Türkiye’nin cari açığı yüzde 12’ler seviyesindeydi. Şu an yüzde 4’ler seviyesinde… Finansman ihtiyacı duyulan cari açık ise yüzde 2’ler seviyesinde… Kamu borçlarının milli gelire oranı o gün yüzde 80’ler seviyesindeydi. Şu an yüzde 30’lar ile Avrupa Birliği ülkelerinin 25 üyesinden daha iyi bir yerde. Avrupa Birliği’ndeki tüm ırkçı ve radikal yaklaşımların arkasında yatan gerçekler işte bunlar… Şimdi tek eşik kaldı; o da 16 Nisan. Onu da aştığımız takdirde olabilecekleri biliyor ve korkuyorlar!” değerlendirmesinde bulundu.

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi