6 Ağustos 2022 Cumartesi

Bakan Zeybekci’den bir müjde geldi

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, yeşil pasaport hakkı tanınan ihracatçıların, Türkiye’ye daha fazla döviz girdisi sağlayacağını belirtti. Erdoğan, düzenleme için de hükümet ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye teşekkür etti. Konuyla ilgili Bakan Zeybekci’den bir müjde geldi. Denizlili ihracatçılar yeşil pasaportlarını kente yapacağı ziyarette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alacak.

23-03-2017 15:20:19

Yeşil pasaportu “teşvik ve doping” olarak yorumlayan Erdoğan, “İhracatçılara Hususi Damgalı Pasaport Verilmesine İlişkin Esaslar Hakkında Kararına göre, son 3 takvim yılı itibarıyla yıllık ortalama ihracatı 1-10 milyon ABD doları arasında (10 milyon dolar dahil) olan firmaların bir, 10 milyon dolar üzeriyle 25 milyon dolar arasında olan firmaların iki, 25 milyon dolar üzeriyle 50 milyon dolar arasında olan firmaların üç, 50 milyon dolar üzeriyle 100 milyon dolar arasındaki firmaların dört, 100 milyon dolar üzerinde olanların ise beş yetkilisine hususi damgalı pasaport verilebilecek. İhracatçılarımız için çıkarılan bu uygulama, adeta teşvik hükmündedir. Çünkü ihracatçılarımız, yurtdışı giriş ve çıkışlarında daha rahat hareket edebilecek, bu da onlara moral olacaktır. Hükümetimizin de bizlerin işlerini kolaylaştırmak için çalışmalar yaptığını görmek bizlere moral ve motivasyon kaynağı oluyor. Ticareti kolaylaştırma çabaları dolayısıyla başta Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım olmak üzere Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci ve tüm hükümet yetkililerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

YEŞİL PASAPORTU ERDOĞAN’DAN ALACAKLAR

Denizli’li ihracatçılar yeşil pasaportlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizli’de gerçekleştireceği mitingde, Bakanlar Kurulu kararıyla kesinleşen ve 17 bine yakın ihracatçıya dağıtılacak olan yeşil pasaportların ilk örneklerini ihracatçılara verecek. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Hazırlıklarımız tamam. Dağıtıma da ilk olarak Denizli’den başlayacağız” dedi. Zeybekci, ihracatçıların bugüne kadarki tüm taleplerini yerine getirdiklerini belirterek, “Yeşil pasaport da bu taleplerden biriydi. Bu talebi de karşılayacağımız için memnuniyet duyuyoruz” dedi. 














YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi