4 Ağustos 2022 Perşembe

Bakan Selçuk ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, iş dünyasıyla bir araya geldi

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TOBB’a bağlı Denizli Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası’nın organizasyonunda düzenlenen ‘İstihdam Seferberliği 2019’ toplantısına katıldı. Bakan Selçuk, dün açıklanan 2018 yılı iş gücü göstergelerini değerlendirirken, “Son 17 yıldaki en yüksek iş gücüne katılım oranına, istihdam oranına ulaştık. Kadınlarda istihdam oranı yüzde 92” dedi.

26-03-2019 18:22:54

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde katıldığı ‘İstihdam Seferberliği 2019’ toplantısında, dün açıklanan 2018 yılı iş gücü göstergelerini değerlendirdi. Son 17 yıldaki en yüksek iş gücüne katılım oranına ulaştıklarını belirten Bakan Selçuk, iş gücü piyasasına 2018 yılında 631 bin yeni kişi katıldığını, bunun yüzde 87’sini istihdama kazandırıldığını, kadınlarda ise bu oranın yüzde 92 olarak gerçekleştiğini söyledi. 

DEPREME YAKALANDI

Çeşitli programlara katılmak için kente gelen Bakan Selçuk, Denizli Valiliğini ziyaret etti. Selçuk, Valilik ziyareti sırasında Acıpayam ilçesinde bugün meydana gelen 4,1 depremi hissettiklerini sözlerine ekledi. Bakan Selçuk, daha sonra Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı makamında ziyaret etti.

Denizli Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borası’nın örgütleri organizasyonuyla Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya Bakan Selçuk’un yanı sıra Vali Hasan Karahan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmencioğlu , Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Yıldız ve Şahin Tin ile sivil toplum örgütleri temsilcileri ve işverenler katıldı. 

Toplantının açılışında konuşan Vali Hasan Karahan, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve Denizli Ticaret Borası Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli sanayisi ve ekonomisi hakkında bilgiler verdi.

HİSARCIKLIOĞLU DESTEKLERİ ANLATTI

Toplantının açılışında konuşan Başkan Hisarcıklıoğlu, Denizli’nin ihracata dayalı sanayileşmeyle ismini marka yaptığını söyledi. ‘İstihdam seferberliği’ konusuna değinen ve avantajlarını anlatan Başkan Hisarcıklıoğlu, “30 Nisan’a kadar yapılacak her yeni istihdamda, ücret-vergi-prim devletten. Sonrasında da en az 9 ay vergi ve prim ödemiyoruz. Sağlayacağınız her 1 ilave istihdam için, size yılda yaklaşık 20 bin lira destek geldi. Ekonomik sıkıntı yaşayan, işleri yavaşlayanları da unutmadık. Onlara da, mevcut istihdamı muhafaza etsinler diye kısa çalışma ödeneği geldi” dedi. 

“İŞSİZLİK ORANI BEKLENENİN ALTINDA”

Bakan Selçuk konuşmasına, geçtiğimiz hafta Acıpayam’da meydana gelen ve yıkıma neden olan depremle ilgili 'geçmiş olsun' dileklerini ileterek başladı. Bakan Selçuk, istihdam seferberliği toplantısı kapsamında birçok kentte toplantılar yaptıklarını ve herkesin amacının ülke kalkınmasına destek olmak olduğunu ifade etti. 2018 yılı iş gücü göstergelerinin açıklandığını anımsatan Bakan Selçuk, “İş gücündeki ve istihdamdaki yüksek artışın devam ettiğini görüyoruz. Son 17 yıldaki en yüksek iş gücüne katılım oranına ve istihdam oranına ulaştık. İş gücü piyasasına 2018 yılında 631 bin yeni kişi katıldı. Bunun yüzde 87’sini istihdama kazandırdık. Kadınlarda ise bu oran yüzde 92. İşsizlik oranımız yüzde 11 olarak gerçekleşti. Yeni ekonomi programımızda 2018 yılı için işsizlik oranı tahminimiz yüzde 11.3 idi. Böylece bu tahminin de altında bir işsizlik oranı ile bu yılı tamamladık” dedi.

Ayhan AKAR

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi