22 Ağustos 2022 Pazartesi

Babadağ Belediyesi, Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği üyesi oldu

Babadağ Belediyesi Türkiye’nin çevre alanında kurulmuş ilk ve tek yerel yönetim birimi olan Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği’nin (EMARÇEB) üyesi oldu.

11-08-2020 15:08:51

Ege ve Marmara’da kurulu yerleşim merkezlerinin belediyelerini tek çatı altında toplayarak bölgedeki ekolojik dengeyi ve biyolojik çeşitliliği gözetip, çevre sağlığının korunması alanında araştırma ve geliştirme yapmak amacıyla kurulan EMARÇEB’in 2020 yılı 1’inci Olağan Meclis Toplantısı Balıkesir’in Edremit ilçesinde yapıldı. 

Birliğin üyesi olan belediyelerde çevreye duyarlı, demokratik katılımcı, saydam, hesap verebilir, hizmetlerde verimlilik ve kaliteyi esas alan yerel yönetim anlayışının yerleşmesi ve yaygınlaşması için çaba gösteren EMARÇEB’in Adrina Termal Otelde gerçekleşen meclis toplantısında küresel ölçekteki çevre sorunları ile iklim değişikliğinin doğal hayata olan etkileri ele alındı. 

Korona virüs salgını nedeniyle 3 ay gecikmeli olarak toplanan mecliste Babadağ Belediyesi, birliğin yeni üyesi oldu. Sağlık sorunları sebebiyle toplantıya şahsen katılım sağlayamayan Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı yerine plaketi, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ali Atlı “Babadağımız, Denizlimiz, ülkemiz ve dünyamız için çevremize karşı sorumluluklarımız var. Bizler belediye olarak bu sorumluluğun bilinciyle hareket ediyoruz. Çocuklarımıza daha yeşil, daha sağlıklı bir gelecek sunmak için projelere imza atıyoruz. Bu çalışmalar ekseninde EMARÇEB’e üye olmak bizleri onurlandırdı. Belediye olarak böyle güzel bir birliğin içinde yer almak bizleri çok mutlu etti. Sağlık sorunlarım toplantıya katılmamı engelledi ancak birliğin zaten üyesi olan Bozkurt Belediyemizin Başkanı Birsen Çelik bizi temsil etti. İlçe halkımız adına Birsen Çelik başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi. 

Çevre ve çevre sağlığı konusunda görev yapan ve hizmet veren kamu kurum ve kuruluşları ve üniversiteler ile de iş birliği yaparak hizmet projeleri üretmeyi amaçlayan EMARÇEB’e üye 42 belediye bulunuyor. 

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi