6 Ağustos 2022 Cumartesi

B sınıfı ehliyet için kurs ücreti 1250 liradan 1506 liraya yükseldi

Yeni yılla birlikte ehliyet almak için sürücü kurslarının kapısını çalan sürücü adayları zamlı tarifelerle  karşılaştı. Geçtiğimiz yıl B sınıfı ehliyet için 1250 lira olan kurs ücreti 1506 TL oldu. Denizli Özel Sürücü Kursları Derneği Başkanı Raşit Tekin Yılmaz, maliyetlerdeki artış nedeniyle zam yapıldığını söyledi. 

15-02-2019 10:42:08


Denizli Özel Sürücü Kursları Derneği Başkanı Raşit Tekin Yılmaz, 2019 yılı için taban fiyat uygulaması belirlendiğini söyledi. Yılmaz, Denizli Valiliği tarafından oluşturulan 7 kişilik komisyonda eğitim maliyetlerini, araç giderlerini, sınavlarda görev alan eğitimcilerle uzman öğreticilerin maliyetlerini hesaplayıp o ille ilgili enflasyonu da dikkate alarak bir taban fiyat oluştuğunu vurguladı. 

Denizli’de 27 merkezde ve 18 ilçelerde olmak üzere toplamda 45 sürücü kursunun bulunduğunu belirten Yılmaz, “2019 yılında sürücü kurslarında B sınıf ehliyetinin taban fiyatı 1506 TL olarak belirlendi. Herhangi bir kurs bu fiyatın altında ücret talep edemeyecek” diye konuştu. Yılmaz, diğer ehliyet sınıflarında ise taban fiyatları şu şekilde açıkladı; “M için 1048, A1 ehliyeti için 1132, A2 için 1286, A için 1762, B için 1506, C için 2400 lira”

Sürücü adaylarını uyardı

Yılmaz, bazı sürücü kurslarının taban fiyat uygulamasına uymadığını, bunun sürücü adayına sınavda başarısızlık olarak döndüğünü belirterek,  “Sürücü kurslarında dersler ve direksiyon sınavlarının bir maliyeti var. Sürücü kursları, 34 saat teorik ve 16 saat direksiyon eğitimini vermek zorunda. Sürücü adaylarımız kesinlikle bu eğitime katılmalıdır. Güvenli bir trafik için hem teorik hem de direksiyon anlamında eğitim olmazsa olmaz. Devletin belirlediği taban fiyatları konusunda bazı kurslarımız uyanıklık yaparak daha fazla öğrenci kaydedebilmek için fiyatları aşağı çekmektedir. Taban fiyatın altında verilen her türlü rakamda sürücü adayları için ya teorik derslerde ya da özellikle direksiyon derslerinde daha az saat eğitim veriliyor. Bu durum sürücü adayının tam olarak hazır olmadan sınavlara girmesi ve başarısız olmasına neden oluyor. Hiçbir sürücü adayımız böyle bir durumu kabul etmesin” dedi.

Özkan TOKMAK

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi