27 Temmuz 2022 Çarşamba

Aynı anda iki ameliyat

Ani denge kaybı, felç ve göğüs ağrısı şikâyetiyle Özel Denizli Tekden Hastanesi’ne gelen 72 yaşındaki Yusuf Keskin’e yapılan tetkiklerde şah damarında ve kalbi besleyen ana damarda darlık tespit edildi. Aynı anda 2 ameliyat uygulanan Keskin’in şah damarından 5 santimetrelik kireçli plak çıkarıldı.

06-08-2018 11:44:56

Sarayköy’ün Tırkaz Mahallesi’nde ikamet eden 72 yaşındaki Yusuf Keskin, ani denge kaybı, felç ve göğüs ağrısı şikâyetleriyle Özel Denizli Tekden Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Burak Tamtekin’e başvurdu. 10 yıl önce de sol gözünün üzerindeki damarın tıkanması nedeniyle felç geçiren Keskin’in tetkikleri sonucunda, şah damarında ve kalbi besleyen ana damarda darlık tespit edildi. Keskin’in 2 ameliyatının da acilen gerçekleşmesi gerekiyordu. Op. Dr. Tamtekin, hastanın yaşı ve darlıkların yer aldığı bölgelerin kritikliği nedeniyle riskli olan ameliyatı gerçekleştirdi.

Şah damarında 5 santimetrelik kireçli plak 

Ameliyat hakkında bilgi veren Op. Dr. Tamtekin, “Eğer hastamızın önce şah damarı ameliyatını yapıp, bypass’ı sonra yapsaydık, kalp krizi geçirme riski vardı. Tam tersi olarak bypass’ı yapıp, şah damarını sonraya bıraksaydık bu kez de felç geçirme riski olacaktı. İki ameliyatı aynı anda nadir zamanlarda yapıyoruz. 72 yaşındaki bir hasta için oldukça riskli bir işlemdi. Sonuçları göz önünde bulundurduğumuzda 2 ameliyatı aynı anda yapmamız gerekiyordu. Yusuf Bey’i ameliyata aldık. Önce şah damarını temizledik. Şah damarından 5 santimetrelik kireçli plak çıkardık. Daha sonra da bypass ameliyatını yaptık. Hastamız yaklaşık 2 gün yoğun bakımda kaldı. Hastamızın durumu gayet iyi. Taburcu edeceğiz. Bundan sonraki süreçte de kontrollerimizi yapacağız ve ilaç tedavisiyle devam edeceğiz” dedi.

“Çok iyiyim”

Sağlığına kavuşan 72 yaşındaki Yusuf Keskin kendisini iyi hissettiğini söyledi. Keskin; “Gayet iyiyim. Ameliyatımı yapan doktoruma çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Haber Merkezi 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi