3 Ağustos 2022 Çarşamba

Aynes davasında 4 tahliye

Kayyum atanan Aynes Gıda Sanayi Ticaret AŞ'nin eski yönetim kurulu başkanı ve üyelerinin de aralarında bulunduğu 12'si tutuklu 21 sanığın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu 4 sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi.

10-03-2018 10:54:25

Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması çerçevesinde kayyum atanan Aynes Gıda Sanayi Ticaret AŞ'nin eski yönetim kurulu başkanı ve üyelerinin de aralarında bulunduğu 12'si tutuklu 21 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklarla avukatları ve sanık yakınları katıldı. Duruşmada söz verilen tanıklara sanıklar hakkındaki bildikleri soruldu.  Sanıklar ise haklarındaki FETÖ üyeliği iddialarını ve suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, verilen aradan sonra tutuklu sanıklar Ali Rıza Işık, Hasan Hüseyin Pekdemir, Ali Öztürk ve Mustafa Bağcı'nın adli kontrol şartıyla tahliyelerine karar verdi.

Duruşma 4 Haziran'a ertelendi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmanın ardından kayyum atanan Aynes A.Ş.'de aralarında şirket yöneticilerinin de bulunduğu 12'si tutuklu 21 sanık hakkında, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak, yurt dışına para aktarıp örgüte finansman sağlamak" suçundan 15 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı.

AA

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi