25 Temmuz 2022 Pazartesi

Avrupa’da staj yaptılar

Merkezefendi Albayrak Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Erasmus Projesi kapsamında kabul edilen Avrupa’da Çocuk Gelişim Alanında Yenilikçi Metotlar Projesi’ni tamamladı. Proje kapsamında 8 mesleki eğitim öğrencisi Portekiz ve Litvanya’da  staj yaptı. 

17-11-2018 10:19:48

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmu Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği kapsamında kabul edilen 45 bin 296 Euro bütçeli, Avrupa’da Çocuk Gelişim Alanında Yenilikçi Metotlar konulu proje gerçekleştirilen son etkinlikle tamamlandı.

Proje kapsamında 8 mesleki eğitim öğrencisi ve 2 öğretmen Portekiz'in Norte bölgesindeki Braga  şehrinde, proje ortağı olan Agrupamentode Escolasde Mouree Ribeira kurumunda yaratıcı drama  alanında uygulamalar yaparak mesleki gelişim elde ettiler. Ayrıca program dahilinde  İtalya’nın Milano kentine  giden mesleki eğitim öğrencileri Europe For All’da Montessori alanında ve Litvanya’da Globalios idėjos kurumunda waldorf yaklaşımı alanında staj yaparak almış oldukları mesleki eğitimlerini Avrupa stajları ile destekledi. 

Projeye katılan tüm öğrenciler Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olan Europass hareketlilik ve katılımcı sertifikası aldı. 

 

Haber Merkezi 

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi