Atık yağ getirene mama

Atık yağları, satın alarak ya da karşılığında hediyeler vererek 4 yılda 41 bin litrenin üzerinde atık toplayan Pamukkale Belediyesi, son kampanyasıyla 3 litre atık yağ getirene 100 gram kedi ya da köpek maması verecek .Bitkisel Atık Yağların Toplanması  protokolünü imzalayan Pamukkale  Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, topladıkları yağlarla 41 milyon 673 bin metreküp suyun kirlenmesini önlediklerini söyledi. 

08-12-2018 11:23:02

Pamukkale Belediyesi, atık yağ toplama  protokolünü yeniledi. Yapılan protokol ile 2019 yılında da DEHA Bitkisel Yağ Toplama Geri Kazanım A.Ş, evsel bitkisel atık yağları toplayacak. Bitkisel Atik Yağların Toplaması Protokolü imza töreninde konuyla ilgili açıklama yapan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak yeni bir protokol imzaladık. Çevreci bir belediyeyiz. Bu konuda hassasiyetimizin en üst seviyede olduğunu halkımızın bilmesini istiyorum. Bu çerçevede belediyemiz kurulur kurulmaz her konuda olduğu gibi atık yağ konusunda da ciddi bir girişimde bulunduk. Yıllardan beri toplanan atık yağların doğaya zarar vermesini önledik” dedi.

2014 yılından bu yana 41 bin 673 litre atık yağ toplayarak  41 milyon 673 bin metreküp  suyu kirlenmekten kurtardıklarını belirten Gürlesin,  halkın atık yağ konusunda bilinçlenmesi amacıyla yapılan projenin önemli olduğunu ifade ederek, “Halkımızın atık yağ toplama konusunda farklılık yaratarak, hem çevreye hem de hayvanlara karşı farkındalık oluşturmak istedik. Bugüne kadar çevrenin kirlenmesini önleyen proje kapsamında 3 litre atık yağa karşılık kedi ya da köpek mamasını ücretsiz vereceğiz” dedi.

Geçen yıl 10 bin 720 litre, bu yılın 10 ayında ise 15 bin 984 litre atık yağ topladıklarını belirten Gürlesin, belediye olarak 5 litre atık yağ için 3, 2 litre atık yağ için 1 lira ödediklerini, 5 litre atık yağ getirene isterse 750 mililitre sıvı deterjan hediye ettiklerini vurgulayarak,  bu yıl farklı bir seçeneği daha gündeme getirdiklerini, 3 litre atık yağ getirene 100 gram kedi veya köpek mamasını ücretsiz olarak vereceklerini bildirdi.

Proje kapsamında ilçede bulunan restoranlar, yemek firmaları, otelleler ve okullar gibi birçok noktaya 50 litrelik bitkisel atık yağ bidonları yerleştiriliyor. Düzenli olarak atık yağ toplanmasına ve bunlarla birlikte okullarda öğrencilere yönelik bilinçlendirme seminerleri de yapılıyor. 

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi