3 Ağustos 2022 Çarşamba

Asırlık çınar

Çameli İlçesi’nde yaşayan Süleyman Duru, 113 yaşında olmasına rağmen sağlıklı bir şekilde yaşıyor, kendi işlerini kendisi yapıyor.  Tavuklarını besleyen, ağaçları budayan asırlık çınar, uzun yaşamın sırrını,  “Soframda yoğurt, tereyağı ve balı eksik etmem” sözleriyle açıkladı.

24-11-2018 12:09:20

Çameli’nin Cumaalanı Mahallesi’nde 1905 yılında doğan Süleyman Duru, bir asırı geride bıraktı. Şu an 113 yaşında olan  Duru, sürdürdüğü yaşamla  adeta gençlere  taş çıkarıyor. Eşi Zeynep Duru ile birlikte kerpiçten bir evde yaşayan asırlık çınar Süleyman Duru, iki padişah gördü, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetin kuruluşuna tanıklık etti. 

İlerleyen yaşına rağmen dinç görüntüsüyle dikkat çeken ve hayattan hiç kopmayan Süleyman Duru, yaz aylarında kendi tarlasında çalışıyor. 9 çocuğu,  53 torunu olan Duru’nun torunlarının da 10 çocuğu var.  Sabahları uyanır uyanmaz tavuklarını besleyen Süleyman Dede, fırsat buldukça  mahalledeki  meyve ağaçlarını buduyor.  Resmi kayıtlara göre 1907 doğumlu olan Duru,  nüfusa geç yazdırıldığını gerçek yaşının 113 olduğunu söyledi. 

Uzun yaşamın sırrı çalışma ve doğal gıdalar

Sağlıklı yaşamını sürekli  çalışmasına bağlayan Süleyman Duru, “Çocukluğumdan bu yana doğal ürünler kullandım. Hayatım boyunca hep çalıştım. Daha bu yaşıma kadar hiç boş durmadım. Çalışırım, gezerim ve yürürüm. Hava güzel olunca evde oturmam. Yazın günümü tarlada geçiririm. Çocukluğumdan beri doğal ürünler kullanmayı tercih ediyorum. Bahçemde çalışıyor, yakacağım odunu kendim kırıyorum” dedi. 

Hayatı boyunca çok ciddi bir rahatsızlık geçirmediğini belirten asırlık çınar, “Soframda daima yoğurt, tereyağı ve bal bulundururum. Uzun yaşamak isteyenlere, doğal ürünler tüketmeyi tavsiye ediyorum. Her hafta mahalle hekimine kendimi kontrol ettiririm. 50 yıldır sabah kahvaltılarında yoğurt ve baldan oluşan bir karışım tüketiyorum. Allah'a çok şükür, bütün ihtiyaçlarımı kendim giderebiliyorum" diye konuştu.

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi