6 Ağustos 2022 Cumartesi

Arslan’dan ‘engelli’ açılımı

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, engelli vatandaşlar için geliştirdikleri politikaları  açıkladı. Arslan, “Engellilerin sağlık raporu almalarına ilişkin mevzuatı bilimsel ve Türkiye gerçekliğine uygun bir şekilde yeniden düzenleyeceğiz” dedi.

07-06-2018 12:39:51

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili  ve 2. sıra adayı  Kazım Arslan, engellilerin eğitim, sağlık, istihdam başta olmak üzere tüm anayasal haklardan eşit biçimde yararlanması için sosyal devlet sorumluluğu içinde hareket edeceklerini söyledi.

CHP iktidarında engelli vatandaşlar için uygulayacakları politikaları açıklayan Arslan, “Tüm kamusal alanları ve kamu hizmetlerini kapsayacak şekilde bir yıl içerisinde erişilebilir Türkiye’yi inşa edeceğiz. Engellilerin sağlık raporu almalarına ilişkin mevzuatı bilimsel ve Türkiye gerçekliğine uygun bir şekilde yeniden düzenleyeceğiz. Raporlardaki engellilik oranlarının düşürülmesi nedeniyle yasal hakları verilmeyen engellileri, yasal ve anayasal haklarına yeniden kavuşturacağız. Diyabet gibi kronik hastalığı bulunan engellilerin istihdam dahil yasal haklarından yararlanması sağlayacağız. Gazilerimizin rapor yönetmelikleri gerekçesiyle engelli sayılmamaları sorununu çözeceğiz. Engellilerin her bir iş ve hizmet için tekrardan rapor alma çilesine son vereceğiz. Rapor taleplerinin engellileri yormadan, hızlı ve ücretsiz olarak karşılanmasını sağlayacağız” dedi.

Tüm engellileri koşulsuz olarak sağlık güvencesine kavuşturacaklarını sözlerine ekleyen Kazım Arslan, “Medikal malzeme, tekerlekli sandalye, protez, ortez gibi ihtiyaçları katkı payı alınmaksızın ücretsiz karşılayacağız. Sağlık hizmetlerinin kalitesini artırıp, randevu alma ve randevuyu evde bekleme sorunlarını çözerek engellilere hızlı hizmet sunacağız. Kanser tedavisi gören engelliler dahil tüm engellilerin ilaç temin sorununu çözeceğiz. Tüm engellileri bakım güvencesine kavuşturacağız. Engellilerin ve ailelerinin gelecek endişelerine son vereceğiz” diye konuştu. 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi