Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi

Türkiye’yi sarsan siyanürlü intiharlar konusunda tepkisiz kalmayan İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk siyanür konusunda bir Meclis Araştırması önergesi vererek konu hakkında komisyon kurularak meselenin tüm boyutlarıyla ele alınmasını TBMM gündemine taşıdı .

13-11-2019 15:40:19

İstanbul Fatih ve Antalya’da geçen hafta iki ailenin siyanürle toplu intiharı Türkiye’yi dehşete düşürürken, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk konuyu TBMM’ye taşıdı. TBMM’ye Araştırma Komisyonu kurulması için teklif veren Öztürk , Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması İstemiyle TBMM Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesi ile son günlerde sıkça rastlanan intihar vakalarında kullanılan siyanürün neden bu kadar kolay ulaşılır olduğunu sordu.

Milletvekili Yasin Öztürk , soru önergesinde siyanür kullanılarak işlenen cinayetlerin ve intiharların ne sıklıkta görüldüğünün yanıtını istedi.  Siyanürün internet üzerinden bu kadar kolay ulaşılabilir bir madde olmasına da tepki gösteren Öztürk , siyanürün Satışı Tehlikeli Kimyasalların Kontrol Yönetmeliğine dahil edilmesini istedi . Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi