Araçlar 8 Aralık Cumartesi günü pilav-ayran ikramıyla hizmete girecek

Kızılay Denizli Şubesi, hayırseverlerin katkılarıyla hizmete aldığı ‘Kan Bağış Kamyonu’ ve ‘Seyyar İkram Aracını cumartesi günü gerçekleşecek törenle hizmete açacak. Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal otçu, maliyeti 400 bin lira olan araçlardan seyyar ikram aracının doğal afetlerde halkın beslenme ihtiyacını karşılamak için kullanılacağını açıkladı.

06-12-2018 17:01:10

Denizli’de hayırseverlerin katkılarıyla Kızılay Denizli Şubesi’ne seyyar kan bağış aracı ve seyyar ikram aracı kazandırıldı. Kızılay bünyesinde hizmet verecek seyyar mobil kan bağış aracının iç donanımı, Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılırken, seyyar ikram aracının modifiyesinin tamamen Denizli Şubesi tarafından yaptırıldığı açıklandı.

400 bin lira harcandı

Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Salonu’nda gerçekleştirdiği basın toplantısı ile araçlar hakkında bilgi verirken, 8 Aralık Cumartesi günü saat 13.30’da Bayramyeri Meydanı’nda düzenlenecek törene vatandaşları davet etti. Araçların hizmete alınmasıyla ilgili törende vatandaşlara pilav ve ayran ikramında da bulunacaklarını belirten Otçu, “Denizli ve bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacak seyyar mobil kan bağış aracının hayata geçmesinde Kazım Karaçetin isimli bağışçının inanılmaz fedakarlığı oldu. Kazım Karaçetin isimli amcamız ve diğer hayırseverlerin yaptıkları bağışla toplam 400 bin liraya malolan Kızılay'a seyyar mobil kan bağış aracı ve seyyar ikram aracımız hizmete hazır halde” dedi. 

Doğal afetlerde kullanılacak

Kızılay Denizli Şubesi’nin, Serinhisar’daki 4 bin metrekarelik kapalı deposuyla Türkiye’nin önemli şubeleri arasında yer aldığını da sözlerine ekleyen Erdal Otçu, “Seyyar ikram aracı taşra bölgelerimizde mevcut olan bir araç değil. Bu nedenle seyyar ikram aracımızın önemi büyük. Biz bu aracı olası bir depremde, yangında, sel felaketinde halkın beslenme ihtiyacını karşılamak üzere ya da ramazan aylarında varoşlarda yapacağımız iftar ikramlarında kullanacağız. Yeni konseptte Kızılay çadır kurma görevine devam ediyor. Serinhisar’daki 4 bin metrekare kapalı alan afet depomuzda çok sayıda çadır ve battaniyelerimiz, mutfak setlerimiz ve ısınma araç gereçlerimiz bulunuyor” dedi. 

Ayhan AKAR

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi