3 Ağustos 2022 Çarşamba

Antik kentte kar keyfi

Denizli Doğa Yürüyüş Gurubu (DOĞADEN)  ilçelerde etkili olan  kar yağışının tadını antik Kibyra kentine yürüyüş yaparak çıkardı.

12-01-2019 11:11:46

Doğaden’e üye  84 dağcı Çameli İlçesine bağlı Kınık Mahallesi’nde buluştu.  Dağlık ve ormanlık bölgeden 14 kilometrelik parkuru tamamlayan dağcılar Burdur’a bağlı Gölhisar İlçesi sınırları içinde bulunan Kibyra antik kentine ulaştı. 6 saat süren yürüyüşün ardından dağcılar bölgede meşhur çörek otu kahvesini  içerek  yürüyüşü tamamladı. DOĞADEN Başkanı İbrahim Yavuz Keskin, karın güzelliğini grup üyesi dağcılarla birlikte gün boyu yaşamak istediklerini söyledi. 

Grup olarak Çameli – Gölhisar parkurunda her yıl yürüyüş yaptıklarını, bu yılki yürüyüşü karın güzelliğini doyasıya yaşamak için erkene aldıklarını anlatan Başkan Keskin, “Denizli ve ilçelerinde etkili olan kar yağışıyla birlikte ortaya çıkan doğal güzelliği yaşayarak görmek istedik. Grup üyelerimizden de kar yürüyüşü isteği geliyordu. 14 kilometrelik Çameli – Gölhisar Kibyra antik kenti yürüyüşümüzün tarihini öne aldık. Grubumuza üye 84 dağcımızla birlikte dağlık bölgeden zorlu parkurla 6 saatte antik kente ulaştık. Yürüyüş esnasında çektiğimiz fotoğraflarla, kar altındaki antik kentin muhteşem görüntüsüyle tüm yorgunluğumuz bir anda bitti. Hiçbir sorun yaşamadan yürüyüşümüzü belirlediğimiz saatte tamamladık. Yürüyüşümüze katılan dağcılarımızla birlikte bölgede meşhur çörek otu kahvesini de içerek etkinliğimizi sonlandırdık” dedi.

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi