6 Ağustos 2022 Cumartesi

Anayasa çiğnendi

Meclis’te kabul edilen uyum yasalarıyla ilgili basın açıklaması yapan Vatan Partisi Denizli İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu, “Anayasa bir kez daha çiğnendi. Yurttaşların dilekçe vererek aday gösterme hakkı gasp edildi” dedi. 

27-04-2018 18:33:40

Vatan Partisi İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu,  Doğu Perinçek’in cumhurbaşkanlığına aday olması için toplanan 100 bin imzanın YSK tarafından kabul etmediği belirtti. Kasapoğlu, “Parlamentoda grubu bulunan partiler 20 milletvekilinin imzası ile cumhurbaşkanı adayı gösterirken meclis dışında milletin göstereceği aday için 100 bin imza isteniyor.  Vatan Partisinin adayı Dr. Doğu Perinçek 100 binden fazla imzayı toplayıp YSK’ya götürüyor. Ancak bu olmaz diyorlar. İmza veren yurttaşlar bizim ayağımıza gelip, İlçe Seçim Kurulunda sıraya girip öyle imza verecek diyorlar. Bu anayasanın çiğnenmesidir. Bu yurttaşların seçme  seçilme haklarına saldırıdır” dedi.  

“Seçimlerde oy isterken hasta ve yaşlı seçmenin ayağına sandık gönderen YSK, iş seçmenin aday gösterme hakkına gelince onlara güvenmiyor, ayağına çağırıyor.  Hukuksuzluğun daha vahimi de şudur ; 100 bin imza toplamayı 5 güne sıkıştırıyorlar. Yurttaşlarımız işini, gücünü bırakarak köyden, kasabadan gelecek İlçe Seçim Kurulunda sıraya girecek imzasını verecek” diyen Kasapoğlu, partililere imza için çağrıda bulundu.

Kasapoğlu,  “Denizlili yurttaşlarımıza çağrımız şudur; 4 – 8 Mayıs tarihleri arasında 5 günlük süre içinde İlçe Seçim Kurullarına giderek Dr. Doğu Perinçek’e Cumhurbaşkanlığı Adaylığı için imza verelim. Seçme ve seçilme hakkımıza sahip çıkalım. Göğsümüzü bu hayasız saldırıya siper edelim. Milli kahramanımız Müftü Ahmet Hulusi’nin torunlarına yakışan tavırlar gösterelim” diye konuştu. 
Haber Merkezi 
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi