Alkışlar zeybeklere

Denizli Süper Amatör Lig’de  2017-2018 sezonu acısıyla tatlısıyla sona erdi.

24-04-2018 17:13:38

HAZIRLAYAN/ ORHAN MIKIROĞLU

Uzun maraton ve  zorlu maçların ardından Serinhisarspor şampiyonluk ipini göğüsleyerek Bölgesel Amatör Lig’e doğrudan çıkmayı başardı. Ligin namağlup takımı Tavas Birlikspor ise baraj maçında Çal Belediyespor’u 3-0 yenerek Bölgesel Amatör Lig’e yükselen ikinci takım oldu. Pınarkentspor, Merkezefendispor ve Pamukkalespor, Süper Lig’e veda eden ekipler oldu.  İşte yılın değerlendirmesi;

2017-2018 SEZONUNUN TAKIMI: TAVAS BİRLİKSPOR
Sezon başında yepyeni bir kimliğe bürünen, bütün futbolcuların gelmek için can attığı Tavas Birlikspor, 26 haftalık zorlu maratonu bileği bükülmeden tamamladı. Sezonu yenilgisiz tamamlayan Sarı Zeybekler, baraj maçında da BAL’ın güçlü ekiplerinden Çal Belediyespor’u 3-0 gibi net bir skorla yenmeyi başardı.  Bütün taraftarların sempatisini kazanan Tavas Birlikspor, sezon boyunca hiçbir maçta rakibine boyun eğmedi.  Mağlup duruma düşmesine rağmen sonuna kadar mücadele ederek maçı çevirmesini bildi. Yönetim, futbolcular, taraftarlar ve teknik heyet sezon boyunca kenetlenip tek yürek oldu. Birlik ve beraberlik ruhu Sarı Zeybekleri BAL’a taşıdı. 26 maçlık periyodu namağlup tamamlayarak önemli bir başarıya imza attılar. Centilmenlikleriyle de Türkiye’deki bütün takımları kıskandırdılar. İşte bu yüzden alkışlarımız Tavas Birlikspor’a.

2017-2018 SEZONUNUN ANTRENÖRÜ: İSA BAY (YAĞMUR İZOLASYON AKHANSPOR)
Yağmur İzolasyon Akhanspor Antrenörü İsa Bay, sezon başında elini taşın altına koyarak büyük bir yükün altına girdi. Takımda birlik ve beraberliği sağladı, kolej havası yarattı. Futbolcuların birbirlerine olan güvenini sağladı. İdmanlarda ve maçlarda disiplinden taviz vermedi, ama futbolculara dışarıda bir arkadaş ve kardeş gibi davrandı. Futbolcuların en küçük sorunuyla yakından ilgilendi ve çözüm aradı. Genç yeteneklere sahip çıktı. Onları Türk futboluna kazandırmak için bir baba gibi hareket etti. Takımın başarısız olduğu maçlarda  bütün sorumluluğu üzerine aldı. Futbolcularına tek kelime söyletmedi. Bu özellikleriyle  İsa Bay, 2017-2018 Sezonunun Antrenörü olmayı çoktan hak etti. 

2017-2018 SEZONUNUN EN İYİ HAKEMİ: MURATCAN ILGAZ 
Denizli’nin sevilen hakemlerinden Muratcan Ilgaz, bu sezon form grafiğini yükseltti, belki de altın çağını yaşıyor. Yönettiği bütün maçlarda güler yüzlülüğü ve sempatisiyle dikkatleri üzerine çekti. Görev aldığı maçlarda gerek yardımcıları ile gerekse saha içinde futbolcular ile çok iyi uyum sağladı. Sarı ve kırmızı kart göstermemek için ne gerekiyorsa yaptı. Ilgaz, bütün maçlarda sahada duruşu ve verdiği kararlarda kendilerinden emindi. Yönettiği maçlarda takımların kaderini etkileyecek çok büyük bir hata yapmayarak adını Yılın Hakemi olarak yazdırmayı bildi.

2017-2018 SEZONUNUN FUTBOLCUSU: YASİN KOZAK (TAVAS BİRLİKSPOR)
Sezon öncesi Kale Belediyespor’dan transfer edilen tecrübeli golcü Yasin Kozak, attığı kritik gollerle Süper Lig’e damgasını vurdu. Özellikle  kritik anlardaki golleriyle Tavas Birlikspor’a hayat verdi.  Sahada herkesin yardımına koştu. Rakip oyuncuları teselli etmesini bildi. Herkese yardımcı olmak için elinden gelen çabayı göstererek gönüllerde taht kurdu. Yaşı ilerledikçe oynadığı takımlara hayat vermeye devam ediyor. Gittiği takımlarda şampiyon olmayı gelenek haline getiren Yasin Kozak, Yılın Futbolcusu olmayı da hak etti.

2017-2018 SEZONUN OLAYLARI
Denizli Süper Amatör Lig’de 2017-2018 sezonunun şampiyonu Serinhisarspor oldu. Serinhisarspor, sezonu ilk sırada bitirirken, rakibi Tavas Birlikspor sezonu namağlup tamamlayarak önemli bir başarıya imza attı. Tavas Birlikspor, baraj maçında Çal Belediyespor’u yenerek BAL’a çıkan ikinci takım oldu. Sezona sıkıntılı başlayan  Merkezefendispor ve Pamukkalespor ile 4. Hafta sonunda ligden çekilen Pınarkentspor, 1. Amatör Küme’ye düşen takımlar oldu. Süper Lig’de oynanan derbi maçlarında seyirci rekoru kırılırken, Acıpayam’da oynanan Acıpayam Belediyespor – Tavas Birlikspor karşılaşmasını yaklaşık 5 bine yakın taraftar izledi. Hakemler genel olarak başarılı yönetimler sergiledi. Zaman zaman tatsız olaylar yaşansa  da Süper Lig,  üst ligleri aratmayan futbol kalitesi ve heyecana sahne oldu.

2017-2018 SEZONU ALTIN KARMASI
Ali (Tavas Birlikspor)
Abdullah (Serinhisarspor)
Reşitcan (Bağbaşı Zeytinköyspor)
Alper (Acıpayam Belediye)
Gökay (Tavas Birlikspor)
Sercan Püye (Buldanspor)
Alperen (Bağbaşı Zeytinköyspor)
Fatih Öngül (Yeşilköyspor)
Yasin (Tavas Birlikspor)
Barış (Serinhisarspor)
Ahmet Güner (Dokuzkavaklarspor)

2017-2018 SEZONU GÜMÜŞ KARMASI
Gökhan (Serinhisarspor)
Mahir (Bağbaşı Zeytinköy)
Murat (Sarayköyspor)
Cüneyt (Serinhisarspor)
Burak (Tavas Birlikspor)
Gökhan (Dokuzkavaklarspor)
Süleyman Kolukara (Tavas Birlikspor)
Kemal (Serinhisarspor)
Veli (Acıpayam Belediyespor)
Utgan (Nikferspor)
Ümit Koz (Tavas Birlikspor)

2016-2017 SEZONU BRONZ KARMASI
Berk (Sarayköyspor)
İbrahim (Tavas Birlikspor)
Harun (Yeşilköyspor)
Hacı (Sarayköyspor)
Hasan Onur (Serinhisarspor)
Rıdvan (Bağbaşı Zeytinköy)
Murat Candan (Serinhisarspor)
Tayfun (Sarayköyspor)
Tolga (Buldanspor)
Ramazan Halil (Acıpayam Belediye)
Ramazan (Y.İ. Akhanspor)


 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi