Akşener’i ikna nöbeti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in seçimli olağanüstü kurultaya gitme kararı alması ve aday olmayacağını açıklaması üzerine, il başkanları, İstanbul'daki evinin önünde iki gün boyunca nöbet tuttu. Nöbete katılan Denizli İl Başkanı Hasan Akgün, “Akşener yine aday olacak ve kongreden güçlenerek çıkacak” dedi.

25-07-2018 16:07:44

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bir ay sonra yapılacak olan olağanüstü kurultayda aday olmayacağını açıklamasının ardından partililer, Akşener'in Üsküdar'da bulunan evinin önünde toplanarak, Akşener'in aday olması için nöbet tutmaya başladı. İki gün önce başlatılan nöbete dün akşam 57 il başkanı da katıldı.

İYİ Parti’deki ikna nöbetine Denizli’den de destek geldi. İl Başkanı Hasan Akgün, beraberinde Denizli İl Sekreteri Cemalettin Baydar ve diğer il başkanları ile birlikte, Akşener’in evinin önündeki nöbete destek verdi.

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Hasan Akgün, “Ablamız ağustos ayı içerisinde yapılmak üzere kongre kararı aldı. Sonrasında da aday olmayacağına dair tweet attı. Ancak tüzüğün delegeye vermiş olduğu bir hak var. O hakkın sonucunda delegelerimiz ‘Abla’ya görev tevdi edecek. Kendisi bizden 2-3 günlük süre istedi. Burada sadece il başkanları değil, Üsküdar halkı ve partinin farklı il, ilçe teşkilatlarından delegeler de var. İl başkanları ve teşkilatın kararı olarak, Meral Akşener’i tekrar aday göstereceğiz. Şu an nöbete ara verdik ancak gerekirse tekrar toplanacağız” dedi.

İl Başkanları, ikna nöbeti sırasında basın açıklaması yaptı. İl Başkanları adına açıklamayı İstanbul İl Başkanı Ersin Beyaz ortak açıklamayı okudu. Açıklamada, "Dik duran, ülkeye zararı olacak her planı yok eden, her engeli aşan bir lider, memleket için çok büyük kazanç ve şanstır. O lider memleketi hiç bir plana, hiç bir hesaba kurban etmez. İyi bilinsin ki; böyle bir lideri herhangi bir hesaba kurban etmeyiz. Bu yola sayın genel başkanımız ile onu örnek alarak, ondan aldığımız güçle çıktık. Başından beri onunlayız. Sonuna kadar da onunla olacağız. Bizler, İYİ Parti'nin bütün il ve ilçe başkanlıkları olarak, tüm teşkilatlarımız genel başkanımız Meral Akşener'in yanındayız. Onunlayız, ona güveniyoruz. Milletimiz, memleketimiz onunla iyi olacak. Genel Başkanımız Meral Akşener'dir. Biz memleketin umudunun elini hiç bir koşulda bırakmayız. Burada genel başkanımızın evinin önündeyiz. Nöbetteyiz. Nöbetimiz iyi haberi alana kadar sürecektir" ifadeleri yer aldı. Ayhan AKAR

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi