Akıllı lens için Avustralya’dan geldi

Avustralya'dan gelen ve uzun yıllardır görme problemi yaşayan 58 yaşındaki Halil İbrahim Özdemir isimli hasta  ‘akıllı lens’ ile gözlüklerinden kurtuldu.

14-12-2019 15:28:26

Avustralya Sydney’de yaşayan 58 yaşındaki Halil İbrahim Özdemir, uzun yıllar gözlerinde olan problem sebebiyle yazıları dahi okuyamamaya başladı. Gözlük kullanan ve estetik açıdan rahatsız olan Özdemir soluğu Türkiye'de aldı. Özel bir hastanede uygulanan yöntemle gözlerine akıllı lens yerleştirilen Halil İbrahim Özdemir, gözlüklerinden kurtuldu. 

Süreci anlatan Özdemir, " Şu an Allah’a çok şükür gözlüksüz bir hayat yaşıyorum. Görme problemim çok büyük olduğundan gözlük olduğu halde okuyamazdım ve gözlerim kamaşırdı. Şimdi Allah’a çok şükür bunların hepsi gitti. Hiç gözlük kullanmamış gibiyim” dedi.  

Uygulamayı gerçekleştiren Doç. Dr. Ramazan Yağcı ise, kendilerine başvuran Özdemir’e katarak teşhisi koydukları belirterek, “Kendisine katarakt ameliyatı sonrası çok odaklı lens uygulaması yapmayı tercih ettik. Çok odaklı lensler halk arasında bilinene adıyla akıllı lenslerdir. Özellikle ameliyat sonrası yakında, uzakta ve ya her ikisinde birden gözlük kullanmak istemeyen hastalarda tercih edilen bir yöntemdir. Akıllı lenslerin diğer merceklerden farkı, hastanın gözlük ihtiyacını ortadan kaldırarak yaşam kalitesini arttırmasıdır. Katarakt hastalarının bir çoğunda bu uygulamayı rahatlıkla yapabiliyoruz” diye konuştu.

İHA

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi