Akcan, LGS’de tam puan alan öğrenciye Nutuk ve bayrak hediye etti

Liselere Giriş Sınavı’nda 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Çal ilçesi’nde yaşayan 15 yaşındaki Kübra Su Fırtına’yı evinde ziyaret eden Çal’ın Belediye Başkanı Fethi Akcan, başarılı öğrenciye altın taktı, Nutuk ve Türk bayrağı hediye etti. 

26-06-2019 14:05:39

LGS’de iki Çallı birinci oldu. Denizli merkezde ikamet eden Mehmet Salih Başkavak ve Çal’ın Akkent mahallesinde oturan Kübra Su Fırtına, Çal’ın gururu oldu. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, MHP Denizli İl Kadın Kolları Başkanı Sema Meral ile birlikte Kübra Su Fırtına’yı Akkent Mahallesi’ndeki evinde ziyaret etti. Akcan, başarılı öğrenciyi kutlayarak altın taktı, Nutuk’un da aralarında bulunduğu kitaplar ve Türk bayrağı hediye etti. 

Fırtına’nın ilçenin gururu olduğunu söyleyen Akcan,  “Kübra Su’nun gururunu yaşarken, Denizli merkezde ikamet eden ve Çallı olan Mehmet Salih Beşkavak’ın da birinci olduğunu öğrenince gururumuz ikiye katlandı. En iyi kariyer insan olmaktır. Başarılı öğrencilerimizin ülkesine, ailesine, insanlığa yararlı bireyler olacağını düşünüyorum. Çal’ın üzümü ve pekmezini tüketen çocuklarımız zeki oluyor. Benim de önerim, çocuklarımız bol bol Çal üzümü ve Çal pekmezi tüketsin. Gazlı içeceklerden uzak dursun. Evlatlarımızın varlıkları Türkiye’ye ve insanlığa armağandır. Onlardan beklentimiz büyüktür” diye konuştu.

Babası Yahya Fırtına’nın minare ustası,  annesi Hatice Fırtına’nın ise ev hanımı olduğunu söyleyen İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Kübra Su Fırtına, Galatasaray Lisesi’ni tercih edeceğini söyledi. Çocukluğundan bu yana bol bol üzüm ve ceviz yediğini söyleyen Kübra Su, “Galatarasay Lisesini tercih edeceğim. Galatasaray olmazsa tercihim Ankara Fen Lisesi olur. Uzun vadede hedefim Tıp Fakültesi’ni kazanıp başarılı bir doktor olmak” dedi. 

Osman Nuri BOYACI

 

 

 

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi