Ak Parti Milletvekili Nilgün Ök, kanser taramaları tırı müjdesi verdi

AK Parti Denizli Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Nilgün Ök, Sağlık Bakanlığı bütçesi görüşülürken Denizli’de kanser taramalarında kullanılmak üzere tam donanımlı tır tahsisi için Bakan Fahrettin Koca’dan söz aldı. 

15-11-2019 18:18:25

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Nilgün Ök,  Sağlık Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında Bakan Fahrettin Koca ile görüşerek Denizli’ye kanser taramalarında kullanılan tam donanımlı tırın gönderilmesi için söz aldı. Denizli’de başlatılan Pembe Şehir Projesi'yle 89 bin kadının kanser taramasının yapılacağını belirten Ök, “Kanser konusunda farkındalık yaratmak amacıyla; Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ve önceki dönem başkanı olduğum Denizli İş Kadınları Birliği’nin ortak çalışmasıyla Pembe Şehir Projesi adıyla güzel bir proje başlattık. Amacımız Denizli’de hedef nüfus içerisinde yer alan 89 bin kadınımızın kanser taramalarını yapmak” dedi.

Ak Parti’nin sağlıkta hayata geçirdiği hizmetleri de anlatan Ök, “Bütün vatandaşlarımızın sağlığa ulaşmasında engelleri kaldırmak ve güçlü bir sağlık sistemi için Sağlıkta Dönüşüm Programını başlattık. Övünerek söylüyorum, bu proje ile gelişmiş ülkelerin 30 yılda ulaştığı hedeflere 10 yılda ulaşıldı. 82 milyon vatandaşımızın tüm hastanelerden hizmet almasına imkân sağladık. Annesi babası sigortalı olmayan çocuklarımız hastaneye gidemiyorken, sigortalı sigortasız 18 yaşın altındaki tüm çocuklarımıza ücretsiz sağlık hakkı sağladık” diye konuştu.

Haber Merkezi

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi